logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Escape boek, kraak de codes en puzzel je door het verhaal

escape boek

Wat zou er gebeuren als je nog meer in het verhaal van een Escape Room zou kunnen kruipen? Dus zonder de tijdslimiet, maar gewoon met puzzels die je kunt oplossen voor de lol? Dat zou een geweldig boek opleveren, denk je niet? Dat is tenminste wat de makers van het Escape Boek hebben geprobeerd te bereiken. De hoofdrolspeelster van dit verhaal is Lia. Ze heeft een bijzonder talent. Ze kan in het hoofd van anderen kruipen om daar geheimen en herinneringen te beleven. Ze is echter niet de enige met dit talent, en niet iedereen is even voorzichtig met die geheimen…

Geheime club

Dan wordt ze benaderd door een geheime organisatie, die graag met haar willen samenwerken. Het is namelijk nog al wat om toe te treden tot een geheime organisatie, dus moet Lia een lange weg doorlopen met puzzels, opdrachten en opgaven. Als ze die weet te voltooien, krijgt ze toegang tot de geheime organisatie. De vraag is echter of haar dat wel zal lukken. Gelukkig ben jij er natuurlijk bij om haar een handje te helpen! Iedere keer dat je een hulpmiddel of puzzel voorhanden krijgt kun je hem meteen gaan oplossen. Onthoud echter alle tips die je krijgt! Ze zullen je zeker goed van pas komen.

Onthouden en kiezen

In het Escape Boek kraak je de codes en puzzel je jezelf door het verhaal. Letterlijk! Je leest het boek ook volledig vanuit de gedachtes van Lia, die als een ik-figuur door het boek wandelt. Daarbij valt ook hoe analytisch het brein van Lia eigenlijk is. Alles wat ze ziet en ontdekt somt ze op in rijtjes vol feitjes. Echt prettig lezen doet dat niet voor een normaal boek, maar in het geval van het Escape Boek is het eigenlijk wel een aangename afwisseling.

Recensie over Escape boek

Het Escape Boek is een briljante manier om de spanning van Escape Rooms te combineren met een spannend verhaal. De puzzels zijn heel divers in soort en moeilijkheid, maar zullen je zeker goed vermaken. Het boek is geschreven in de ik-vorm, met veel rijtjes en feitjes. Voor een boek als dit werkt dat prima. Minpunt is wel dat iedere alinea begint met een zin die vetgedrukt boven de andere alinea staat. Dat lijkt een hoofdstukbegin, maar is het niet…

Door: CooleSuggesties
Score: Escape boek krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

Escape boekIvan Tapia
Illustrator: Linde Montse
Witte Leeuw, 144 pagina’s, paperback.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789492901033. Prijs: 9,99 euro.

Ga direct naar Escape boek op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.