logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Eigen zaak, John Schoorl

Nederland is echt een land van ondernemers – tenminste… als je de verhalen mag geloven. En misschien is onze directe aanpak, nuchtere blik en flexibele houding wel de perfecte basis voor goed ondernemerschap… wie zal het zeggen? John Schoorl spreekt in Eigen Zaak met 24 ondernemers uit verschillende vakgebieden. Hoe is het hen vergaan – hoe zijn zij gekomen waar ze nu staan?

Sterke verhalen

Als je de verhalen goed leest, is echt succes vaak te vinden in toevalligheden. In doorzettingsvermogen, een stevige voet tussen de deur… maar ook door op het juiste moment op de juiste plek te staan. En dat is meer dan genoeg voer voor sterke verhalen over het hebben van een eigen zaak. Toch gaat Schoorl verder dan sterke verhalen. Als goed journalist moet je natuurlijk alle kanten belichten! En zo komt ook de mens achter de verhalen aan bod en schetst hij zelfs kort een economisch beeld dat een rol speelt tijdens die verhalen. Het zijn daarnaast ook niet allemaal succesverhalen: het gaat ook over het worstelen als ondernemer… en neppers die het hebben gemaakt dankzij niets meer dan een vlotte babbel en geen wroeging om te frauderen.

Eerder verschenen

Sommige verhalen zullen je misschien bekend voorkomen, zeker als je fervent lezer van De Volkskrant bent. Het boek Eigen zaak: Sterke ondernemersverhalen is namelijk een bundeling van eerder in De Volkskrant verschenen stukken, waarin hij de levensverhalen vertelt van bijvoorbeeld een man die bizarre krabpalen laat ontwerpen in China, over een ondernemer die vecht tegen andere ondernemers die zijn product stelen en over de vrouw die een gat in de markt zag met eetrijpe avocado’s. En ja, natuurlijk mag de bedenker van Bluetooth ook niet ontbreken… en is geen Nederlands boek vol sterker verhalen klaar met melkboeren, loempiaverkopers en een vibratorgigant!


Ga direct naar Eigen Zaak op BOL.com.

Recensie over Eigen Zaak

Het is een heerlijke bundeling van portretten over ondernemers uit alle hoeken van ‘het vak’. Van kunstenaar en skater Piet Parra tot DH Martin Garrix, van vastgoedondernemer Michel Perridon tot René van Geer, de man achter de Secrid-wallets. Sommige verhalen rieken naar succes, andere verhalen laten de worsteling en teleurstelling zien. Echte verhalen over het hebben van een Eigen Zaak – maar stuk voor stuk het vertellen waard. Is het jouw dat ook?

Score: 8


Informatie

Titel: Eigen Zaak
Auteur:
Uitgever: Murrow
Aantal pagina’s: 272
Type boek: Paperback
ISBN: 9789048867721
Prijs: 22.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.