logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Een wereldreis door de kunst, Aaron Rosen

Een wereldreis door de kunstKunst is een vreemd iets. Het bestaat al ontzettend lang en heeft veel verschillende vormen. In het boek Een Wereldreis door de Kunst lees je over de ontwikkeling van de kunst. En wel op een heel bijzondere manier, want in dit boek bekijk je niet alleen naar de kunst zoals wij dat hier in Europa kennen, maar reis je de hele wereld rond om de ontwikkeling in een groter geheel te bekijken!

De wereld rond

Het leukste van dit boek is wel dat je de hele wereld over reist om overal kunststromingen te bekijken. Want eerlijk is eerlijk: ook ik ben meer bekend met de kunststromingen uit West-Europa dan bijvoorbeeld de Chinese of Azteekse stromingen! Bovendien lees je wat kunst voor een betekenis had in de verschillende landen en de verschillende tijden. Soms was het puur decoratief, maar vaak ook had kunst een bepaalde functie of betekenis.

Van vroeger tot later

Er is nog een element waar dit boek in opvalt. Het reist niet alleen de wereld rond, kijkend naar de kunststromingen, maar ook naar de toekomst! Als je namelijk kijkt naar de kunststromingen in het verleden, kun je ook nadenken over de stromingen die komen gaan. En zo ga je van de oude grotschilderingen naar de Egyptische kunst en die van de Azteken, naar het Romeinse rijk, de Renaissance en de Chinese kunst tot het New York van de jaren 50 en de tegenwoordige kunst.

Conclusie over Een wereldreis door de kunst

Dankzij deze wereldreis door de kunst leer je ontzettend veel over de wereld om je heen. Want de geschiedenis van landen zie je nog steeds doorschijnen in alle aspecten die je ziet. Alles heeft zijn uitwerking! Mooie foto’s van de verschillende kunstwerken en kunststromingen worden aangevuld met korte stukjes tekst en een langer achtergrondverhaal. Om je wat meer sfeer te geven zie je bovendien kleurentekeningen van hoe het er ongeveer uitgezien moet hebben – hoewel die tekeningen niet heel gedetailleerd zijn – eerlijk gezegd vond ik ze een tikje knullig. De begeleidende geschiedenistekst is volledig en schetst een mooi beeld, maar gebruikt onnodig lastige woorden en is niet heel toegankelijk geschreven.

Door: Score: Een wereldreis door de kunst krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

Een wereldreis door de kunst,
Illustrator: Lucy Dalzell

Lemniscaat, 143 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789047710066. Prijs: 19.99 euro.

Ga direct naar Een wereldreis door de kunst op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.