logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Een van ons liegt, Karen M. McManus

Een van ons liegt - Karen M McManusEen zaak die onopgelost lijkt. In het boek Een van ons liegt wordt je voortdurend op het verkeerde been gezet. Er zijn vier hoofdrolspelers, of nou ja eigenlijk vijf. Die laatste hoofdrolspeler, Simon, heeft een kortdurende rol. In hoofdstuk 1 gaat hij namelijk al dood. Dit gebeurt tijdens het nablijfuur op school. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de dood van Simon. Want hij is ineens in elkaar gezakt na het drinken van een bekertje water. Alle personages in het boek kunnen het gedaan hebben. Tot op het laatste moment blijf je in het ongewisse.

Nablijven

Op maandag 24 september moeten vijf leerlingen van Bayview High nablijven. Tijdens de eerste paar minuten komen ze er achter dat iedereen erin geluisd is. Meneer Avery heeft ze laten nablijven omdat ze hun mobiel in de les bij hadden, maar de mobieltjes waren niet hun eigen telefoons. Meneer Avery heeft daar geen boodschap aan en zet ze aan het werk. Op dat moment vindt er een botsing tussen twee auto’s plaats op de parkeerplaats van de school. Meneer Avery gaat polshoogte nemen en de leerlingen blijven in het lokaal achter. Dan zakt Simon ineens in elkaar.

Onderzoek naar de dood van Simon

De rest van het boek voert je mee in het leven van de vier andere hoofdrolspelers, Nate, Bronwyn, Addy en Cooper. Het boek speelt zich af tijdens de weken van onderzoek die volgen. Het blijkt dat Simon de dag nadat hij overleden is een aantal artikelen online wilde zetten op zijn roddel-app, die door de gehele school gelezen wordt. Vier keer raden over welke personen deze artikelen gaan…

De verdachten op een rij

Nate komt automatisch als verdachte in aanmerking omdat hij al in aanraking is geweest met de politie. Simon heeft ooit een roddel over de zus van Bronwyn op de app gezet. Bronwyn en Nate vinden het moeilijk om met alles rondom het overlijden van Simon om te gaan. Ze praten veel met elkaar en hebben steun aan elkaar. Maar het zou zomaar kunnen dat een van hun liegt. Addy, de diva van het viertal, doet alles voor haar vriendje Jake, maar heeft ook een geheim voor hem. Simon kende dat geheim, waardoor Addy een goede reden had om Simon het zwijgen op te leggen. Maar ook Cooper heeft een geheim dat Simon kende; hij was verliefd op een jongen. Er voor uitkomen durfde hij nog niet, Cooper was bang dat zijn vader het niet accepteerde en dat hij uit het school honkbalteam zou worden gezet. Dit alles maakt dat de vier jongeren verdacht blijven in deze moordzaak.


Recensie over Een van ons liegt

Het boek is steeds uit oogpunt van de vier hoofdrolspelers geschreven, waardoor je de gebeurtenissen iedere keer vanuit een ander standpunt bekijkt. Je wordt meegezogen in het leven van de vier leerlingen, maar wie heeft het nu gedaan? Je blijft doorlezen om het onderzoek te kunnen ontrafelen.

Score: 8


Informatie

Een van ons liegt,
van Goor, 301 pagina’s, paperback.
Vanaf: 15 jaar. ISBN: 9789000352968. Prijs: 18.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.