logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Een tafel vol, Meike Kruger


In sommige huishoudens speelt eten een rode draad. Alles wordt gekoppeld aan iets lekkers, een maaltijd of speelt zich af in de keuken. Ook hier is dat eigenlijk wel het geval, moet ik bekennen, hoewel het altijd erger kan (of beter, net hoe je het bekijkt 😉 ) Een Tafel Vol van Meike Kruger biedt in ieder geval meer dan genoeg inspiratie om lekker te koken en met vrienden en familie rond die grote tafel van eikenhout te kruipen!

De wereld rond in hapjes

De recepten van Een Tafel Vol zijn ingedeeld per land, niet per type gerecht. Ieder land krijgt 8 tot 10 recepten de tijd om zich aan je voor te stellen. Ze hebben echter één ding gemeen: je kunt ze allemaal tegelijk op tafel zetten, waarbij jouw gasten zelf kunnen bepalen wat en hoeveel ze eten. Dat staat superfeestelijk en gastvrij en er is altijd voldoende keuze voor gasten met bepaalde eetvoorkeuren of -restricties. Iedereen kan opscheppen wat hem of haar lekker lijkt.

Voorbereiding

In het kookboek staan niet alleen recepten, maar ook aanwijzingen voor een goede planning. Voor sommige gerechten kun je al een week van tevoren aan de slag, zodat je op de dag zelf alle tijd en aandacht hebt voor je gasten. Ieder recept is overigens vrij eenvoudig te maken, hoewel er voor sommige hapjes een aantal voorbereidingen nodig zijn. Tijdens het etentje zelf hoef je weinig meer te doen, zodat je zelf ook een beetje te gast bent op je eigen etentje. Je hoeft alleen nog maar op te staan om op te scheppen… en het dessert te pakken.


Ga direct naar Een tafel vol op BOL.com.

Recensie over Een tafel vol

Een tafel vol bevat 15 complete maaltijdplannen voor een thema-etentje volgens een bepaald land. Denk daarbij aan China, Frankrijk, India, Israel, Korea, Libanon en Mexico. Ieder land wordt middels 8 tot 10 recepten vertegenwoordigd en wordt ingeluid met een weekplanning, zodat je kunt zien wat je alvast in voren kunt bereiden. Natuurlijk kun je zelf ook verschillende gerechten met elkaar combineren, maar dan moet je de planning ook even goed doornemen. De recepten zijn duidelijk en overzichtelijk geschreven, met fraaie foto’s en duidelijke stap-voor-stap instructies. De tijd is hier een groot pluspunt: je ziet niet alleen hoe lang je met ieder gerecht bezigbent, maar ook wanneer je ze al kunt maken!

Score: 8


Informatie

Titel: Een tafel vol
Auteur:
Uitgever: Carrera Culinair
Aantal pagina’s: 318
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789048863532
Prijs: 35 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.