logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Economie! Uitgelegd in woord en beeld door de grootste economen, Benois Simmat en Vincent Caut

economie Uitgelegd in woord en beeld door de grootste economenEconomie is een lastig concept. Het is geld, maatschappij, welvaart, ontwikkeling, werkverschaffing, educatie… allemaal elementen die samen aan de grondslag liggen van de economie. Door de steeds kleiner wordende wereld (nou ja – de wereld wordt niet kleiner, maar dankzij de steeds betere infrastructuren worden alle uithoeken van de wereld steeds beter beschikbaar). Benois Simmat heeft de nobele taak op zich genomen om iedereen kennis te laten nemen van de ontwikkelingen binnen de economie. Filosofen die hun stempel op het wel en wee van de mensen hebben gedrukt, zogezegd.

Van vroeger tot nu

Economie! Uitgelegd in woord en beeld door de grootste economen begint bij Adam Smith, die van 1723 tot 1790 heeft geleefd en het hele denken over productielijnen heeft veranderd. Zijn ideeën hebben een grote invloed gehad op de manier waarop fabrieken en productielijnen ingericht worden. Vanaf Adam Smith loop je telkens van econoom naar econoom, die veranderingen teweeg hebben gebracht in de economie. Dat gebeurt op een aantal vlakken. Ten eerste met een korte biografie van de betreffende econoom, maar – nog belangrijker – ook hoe diens theorieën de groei van economie hebben beïnvloed.

Theoretisch en ludiek

Dan komt Economie! Uitgelegd in woord en beeld door de grootste economen toch in een lastig vaarwater. Want waar het boek in feite heel theoretisch en vol jargon zit, neigt het aan de andere kant ook naar het ludieke. Een interview met Adam Smith, bijvoorbeeld, of heel uitgesproken stripverhalen, die eerder maatschappijkritisch zijn dan realistisch of theoretisch. Ja, ze maken de theorie duidelijker, maar het is nog al een sprong die gemaakt wordt!

Ga direct naar economie Uitgelegd in woord en beeld door de grootste economen op BOL.com.


Recensie over Economie! Uitgelegd in woord en beeld door de grootste economen

Economie! Uitgelegd in woord en beeld door de grootste economen hinkt letterlijk op twee benen. Aan de ene kant is het een geweldig overzicht in de verschillende economen die van betekenis zijn geweest op onze samenleving. Aan de andere kant zijn de interviews en stripverhalen juist heel toegankelijk en grappig. Dat is best een groot contrast! De informatie is echter volledig en veelzijdig, de verbanden die gelegd worden sluiten als een bus. Voor beginnend economen dus echt een must-have!

Score: 8


Informatie

economie Uitgelegd in woord en beeld door de grootste economen,
Illustrator: Vincent Cout
Uitgeverij Thoth, 192 pagina’s, paperback.
Vanaf: jaar. ISBN: 9789068687002. Prijs: 5.95 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.