logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Duivelsbocht, Robert Bryndza

De boeken van Robert Bryndza hebben een grote schare fans verzameld, Kate Marshall spreekt veel lezers bijzonder aan. Dat komt vast door haar menselijke en kwetsbare persoonlijkheid, de scherpe humor die af en toe naar boven komt zeilen en de kleurrijke personages die in het boek voorkomen. In Duivelsbocht worden Kate en haar assistent ingehuurd om een cold case op te lossen: bijna 11 jaar geleden is namelijk de jonge Charlie spoorloos verdwenen bij een kampeertripje met zijn ouders en grootmoeder. De zaak is tot op heden niet opgelost, maar zijn oma Jean wil toch uiteindelijk afsluiting. Omdat er geen lichaam is en het spoor van bewijsmateriaal koud is, is dit een mysterie waar Kate en Tristan hun tanden echt in moeten zetten.

Kates ongeluk

De kwetsbaarheid van Kate wordt op een paar punten aangehaald. Natuurlijk speelt haar alcoholverslaving een doorlopende rol door het boek, haar verlangen naar alcohol komt een paar keer naar voren. Maar ze komt ook terecht in een vervelend ongeluk, nadat ze tijdens haar ochtend-zwemrondjes door een sterke zeestroming wordt meegesleurd en bij toeval door twee surfers uit het water wordt gevist. Dat zet haar even met beide benen op de grond en krijg je in korte tijd het hele miserabele verhaal van Kate voor de kiezen, met het verlies van haar beste vriendin en haar zoon die in het buitenland studeert. Dit alles krijgt in de rest van het boek weinig aandacht (behalve natuurlijk het ongeluk, waar Kate nog herstellende van is).

Duistere geschiedenis

Je moet in je achterhoofd houden dat de gebeurtenissen zich niet in het fraaiste stukje van Engeland afspelen. Qua natuur en omgeving misschien wel, maar de wijken waarin de tragedie zich heeft afgespeeld is alles behalve fraai. Slecht ouderschap, alcoholmisbruik, armoede, het komt allemaal in een rap tempo naar voren. Ieder lijkt zijn eigen versie van het verhaal te hebben, wat het onderzoek niet bepaald makkelijker maakt. Dankzij warme contacten van Kate en Tristan kunnen ze gelukkig wat hulplijntjes inroepen van agenten die op dat moment ter plekke waren, zodat ze langzaam maar zeker verder komen. Het zijn echter een paar toevallige ontdekkingen die de zaak op scherp zetten en de mysteries in rap tempo losweken.


Ga direct naar Duivelsbocht op BOL.com.

Recensie over Duivelsbocht

Duivelsbocht is een spannend mysterie, waarin je over de schouders van Kate Marshall en diens assistent Tristan meekijkt om een echte cold case op te lossen. De mysterieuze en beklemmende sfeer van het heidegebied wordt goed omschreven. Je kunt je er goed een idee van maken (mede ook dankzij de sprekende foto op de cover). Het avontuur maakt een paar bijzondere wendingen en grote sprongen, waarbij al vrij vroeg hints worden gegeven naar de ware toedracht van het mysterie. In de laatste hoofdstukken vallen alle onduidelijkheden echt goed op zijn plek en wordt de zaak volledig opengebroken. Het boek heeft wat minder vaart dan eerdere delen, het sluimert wat voort op een interview-onderzoeksniveau.

Score: 7


Informatie

Titel: Duivelsbocht
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 369
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022596548
Prijs: 21.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.