logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Doodskleur, David Baldacci

doodskleur

Doodskleur is inmiddels het vierde boek over Amos Decker, een beer van een vent met een heel bijzondere eigenschap: na een Football-ongeluk heeft hij een nagenoeg perfect geheugen en neemt hij bepaalde gebeurtenissen in felle kleuren waar. Die eigenschappen brachten hem eerst ontzettend in verwarring. Nadat zijn vrouw en dochter waren vermoord zakte deze ex-agent af in een neerwaartse spiraal. Tot hij werd opgepikt door de FBI, die meer in hem zagen dan een oude dronkenlap. En inmiddels is hij onderdeel geworden van een hecht team. Zo hecht zelfs, dat hij met zijn vrouwelijke collega Alex Jamison meegaat naar haar zus Amber om vakantie te vieren. Maar lang duurt die vakantie niet!

Dit boek is deel 4 uit de serie over Amos Decker.

Moord en doodslag

Op een avond in het huis van Alex’ zus ziet Amos een flits in een verlaten huis, gevolgd door flink wat gestommel. Amos gaat op onderzoek uit en ontdekt twee dode mannen, waarvan een in een politie-uniform. Waarom worden er twee mannen vermoord in het nagenoeg verlaten dorpje Baronville? Amos stort zich direct op de zaak, hoewel de plaatselijke politie er in eerste instantie helemaal niets van wil weten. Als de DEA om de hoek komt kijken wordt de situatie nog een stukje moeilijker. Alles lijkt de draaien om John Baron – de laatste erfgenaam van de familie Baron, die het dorpje jaren geleden heeft gesticht en ook weer ten gronde heeft laten richten. niemand mag de man graag, zo blijkt, maar haat hij de inwoners ook zo erg dat hij tot moord in staat is?

Ingewikkeld onderzoek

De zaak in Doodskleur blijft maar moeilijker worden. Zeker als de man van Amber, Frank, ook vermoord wordt. De doden blijven zich opstapelen, terwijl niemand weet wie er achter steekt of wat de motieven zijn! Ondertussen probeert Amos alle feiten op een rijtje te krijgen, heeft hij te maken met een ander probleem. Hij krijgt namelijk een flinke klap op zijn hoofd, waardoor zijn perfecte geheugen ineens een stuk minder betrouwbaar is… daarbij heeft hij te maken met gevoelens uit het verleden, als hij ineens met Ambers dochter Zoe te maken krijgt en haar vertelt over zijn dochter, Molly.

Recensie over Doodskleur

De boeken over Amos Decker zijn geweldig om te lezen. In Doodskleur kom je achter de menselijke kant van Amos, wat een welkome ontwikkeling is. Het verhaal is goed geschreven en heeft een heerlijke opbouw met verschillende spannende momenten en onverwachte wendingen. De personages zijn goed uitgediept en hebben net genoeg karakter om interessant te zijn, maar niet te veel om je te verliezen in onbelangrijke details. Als aan het einde van het boek de ontknoping volgt, vallen alle stukjes op een klaar. De Geheugenman heeft een plekje in ons hart gewonnen!

Door: CooleSuggesties
Score: Doodskleur krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

Doodskleur, David Baldacci

AW Bruna, 400 pagina’s, paperback.
ISBN: 9789400509825. Prijs: 21,99 euro.

Ga direct naar Doodskleur op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.