logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Dokus Pokus en de protpot, Jonas Boets

dokus pokus en de protpotDokus komt uit een familie van tovenaars en magiërs. Dat klinkt ontzettend cool, en eerlijk gezegd lijkt me dat ook wel gaaf. Jammer genoeg heeft Dokus zelf geen magische krachten. Hij is een normale jongen, die naar een normale school gaat en een normaal vriendinnetje heeft. Hoewel Dokus het soms wel jammer vind dat hij niet kan toveren, doet hij er toch alles aan om het geheim van zijn familie te bewaren. Het zou namelijk heel jammer zijn als ze moeten verhuizen, en Dokus zijn vriendinnetje moet achterlaten… In Dokus Pokus en de Protpot gebeurt het echter bijna dat zijn familie ontmaskerd wordt.

Stinkfeest

Net als op alle nadere normale scholen is err ook op de school van Dokus regelmatig ruimte voor een leuk feest. Dat gaat meestal goed, maar niet altijd. Zoals ook dit keer, in het verhaal van Dokus Pokus en de Protpot. Daar krijgen alle kinderen bijvoorbeeld ontzettende buikpijn en moeten ze heel stinkende scheten laten. Dokus voelt aan alles dat het geen normale buikgriep is. Er is magie in het spel! Maar van zijn familie kan het niet komen. Wie is er dan bezig met deze stinkende vorm van toverkunst?

Familieperikelen

Langzaam maar zeker komt Dokus dichter bij de waarheid van de vreemde ziektebeelden bij hem op school. Hij zet alles rustig op een rijtje en gebruikt zijn eigen normale talenten om de oorzaak en oorsprong van het mysterie op te lossen. Dat is nog lang niet zo eenvoudig, want zijn ouders zijn best wel streng (en terecht, ze hebben een fiks geheim om te bewaren!). Als Dokus ontdekt wie de echte dader is, moet hij die echter heel voorzichtig benaderen. Als hij dat anders deed, zou het wel eens vervelend kunnen aflopen!

Ga direct naar Dokus Pokus en de protpot op BOL.com.


Recensie over Dokus Pokus en de protpot

Zin in een magisch avontuur? Dan is Dokus Pokus en de Protpot een geweldig leuk boek. Lekker spannend, met veel scheten en onsmakelijke details. De magische wereld van Dokus wordt in geuren en kleuren uitgelegd. De vele kleurenillustraties brengen het verhaal prima tot leven, ze hebben een heel aangename stijl. Voor Nederlandse lezers is het soms wel even wennen aan de veelheid van Vlaamse woorden en termen.

Score: 7


Informatie

Dokus Pokus en de protpot,
Illustrator: Rocio Del Moral
Van Halewyck, 128 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789461317483. Prijs: 16.95 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.