logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Dokter Corrie geeft antwoord

dokter corrie geeft antwoord

Dokter Corrie heeft heel wat stof doen opwaaien met haar televisieprogramma over puberteit, relaties, seks en seksualiteit. Vooral ouders waren niet te spreken over de openhartige manier waarop de vrouwelijke, naïeve dokter hun kinderen toesprak. Ik vond het echter wel grappig en vind het jammer dat het programma er niet meer is, maar het feit dat er zelfs in de Tweede Kamer vragen over werden gesteld wil wel zeggen hoeveel taboes dit educatieve programma eigenlijk heeft doorbroken. Jammer voor het televisieprogramma, maar gelukkig hebben we de beelden nog – en die zijn verwerkt in dit heerlijke boek: Dokter Corrie geeft antwoord!

Over puberende lichamen

Dokter Corrie weet overal een antwoord op te geven, geen vraag is te vreemd voor in dit boek. Keer op keer krijg je een goed en gedegen antwoord, maar wel met de bekende humor van de dokter. Dat houdt het boek licht en luchtig, prettig om te lezen. Door de vele kadertjes, briefjes en plaatjes is het ook geen grote lap saaie tekst die je moet lezen, maar bestaat het boek uit korte fragmenten die makkelijk te behappen zijn en tussendoor gelezen kunnen worden. De onderwerpen in Dokter Corrie geeft antwoord zijn duidelijk: de fysieke ontwikkelingen van tieners, en alles wat daar bij komt kijken, van verliefdheid tot relaties, van seks tot onzekerheid. En alle denkbare combinaties.

Actief meedoen

Het is echt een vlot en leuk boek geworden om te lezen en nieuwe weetjes te ontdekken, zowel voor jongens als voor meisjes. Want wie is er nu niet nieuwsgierig naar wat anderen nou precies meemaken? Dat lees je niet alleen in de informatie van de dokter, maar ook uit de interviews met het puberpanel, dat je regelmatig tegenkomt in het boek. Zo ontdek je ook wat er onder tieners zelf speelt. Het panel is samengesteld uit jongeren van verschillende leeftijden, omgevingen en types. Zo heb je altijd een goed en eerlijk beeld.

Ga direct naar Dokter Corrie geeft antwoord op BOL.com.


Recensie over Dokter Corrie geeft antwoord

CooleSuggesties topper

Dokter Corrie is een televisiedokter die kinderen vertelt over alles wat er verandert in de pubertijd. Op haar eigen, puberale manier, wat prima aansluit bij de belevingswereld van kinderen. Dat maakte niet alleen het programma leuk, maar het boek minstens zo! De tekst is kort en fragmentarisch, lekker chaotisch door de vele plaatjes en illustraties. Alle onderwerpen komen aan bod, er is geen vraag te gek. Een geweldig boek voor pubers om kennis te maken met hun nieuwe wereld!

Score: 9


Informatie

Dokter Corrie geeft antwoord,
Illustrator: nvt
Uitgever: Uitgeverij De Harmonie, 224 pagina’s, paperback.
Vanaf: 12 jaar. ISBN: 9789463360067. Prijs: 25 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.