logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Dog man gaat los! Dav Pilkey

Ken je de film (of de boeken) van Kapitein Onderbroek? De film heeft hier in Nederland veel bekendheid gegeven aan de boekenserie over Sjors en Harold, die in hun boomhut de meest bizarre stripverhalen tekenen. Zonde van de tijd en talent, vinden hun ouders en leerkracht, maar wanneer ze hun schoolhoofd ineens een soort superheld maken, verandert dat toch de zaak. Maar genoeg over de film: wat is er met dit boek? Nou: dit is dus één van de stripboeken die Sjors en Harold hebben getekend!

Dog Man

Dog Man is één van hun verhaallijnen, over een politie-agent en een politie-hond die na een ongeluk maar op één manier kunnen overleven: door ze samen te voegen. Het lichaam van de politie-agent gaat met het hoofd van de hond door het leven. Dat levert al een heel bizar gezicht op natuurlijk, maar ook vreemde situaties. Dog Man heeft namelijk wat hondse trekjes gekregen. Zo is hij verzot op ballen, kan hij niet praten en heeft hij er nog wat andere hondse maniertjes op nagehouden. Toch is hij één van de beste agenten die er zijn!

Kattengejank

Zijn hondse kwaliteiten komt Dog Man zeker goed van pas: Karel de Kat heeft namelijk een ontsnappingsplan ontdekt, waarop hij uit de kattenbak kan ontsnappen. Daarvoor maakt hij een papieren variant van zichzelf als lokaas, maar die wordt per ongeluk tot leven gewekt. De papieren Karel, ook wel Platte Karel genaamd, is zelfs nog heel wat gemener dan de echte Karel! Dog Man gaat los om beide boeven gevangen te nemen. Maar er zijn nog wat meer criminelen die gevangen moeten worden. En hoe zit dat met de magiër?


Recensie over Dog Man gaat los

De avonturen van Dog Man zijn een coole spin-off van de avonturen van Kapitein Onderbroek. Want in die boeken hebben de zelfschreven verhalen van Sjors en Harold zo’n grote rol – veel mensen waren benieuwd naar hun avonturen! Hier heb je er een in handen – bizar fantasierijk en met vlagen heel erg geestig (hoewel ik meer fan ben van de boeken over Kapitein Onderbroek). De tekeningen zijn grappig en leuk gemaakt, ze zouden zo door de twee jongens gemaakt kunnen zijn. De letters lijken handgeschreven en zijn soms doorgekrast als er een verkeerd woord staat. Erg leuk en heel origineel! Pluspunt van dit boek: achterin vind je een aantal stappenplannen, zodat je de belangrijkste personages zelf kunt leren tekenen.

Score: 8Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Dog Man gaat los!,
Illustrator: Dav Pilkey
Uitgever: Uitgeverij Condor, 224 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 7 jaar. ISBN: 9789492899187. Prijs: 14.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.