Boek recensie: Doe elke dag iets aardigs

Doe elke dag iets aardigs

Het is heel makkelijk om gemeen te doen. Het is bijvoorbeeld grappig om mensen af te kraken of te kijk te zetten. Ook al is zoiets niet altijd gemeen bedoeld, kan het toch gemeen overkomen. De persoon om wie het gaat zal er in ieder geval helemaal niet blij mee zijn! Het blijkt bovendien knap lastig te zijn om die negatieve grappen en humor om te buigen naar iets positiefs. Tijd voor een stok achter de deur en een beetje hulk. Met het boek Doe elke dag iets aardigs kun je niet alleen tips halen voor aardige dingen, maar schrijf je ze ook op. Dat helpt je om inzicht te krijgen hoe aardig hij nou eigenlijk bent.

Random acts of kindness

Het boek Doe elke dat iets aardigs is eigenlijk een groot dagboek. Iedere pagina is weer een nieuwe dag, een lege bladzijde in je leven die je kunt vullen met aardige dingen die je hebt gezien of – nog beter – zelf hebt gedaan. De opzet van het boek is dus heel eenvoudig: je hebt een grote pagina met lijntjes, bovenin kun je de datum schrijven. Hoe je de pagina vult, met woorden, zinnen, verhalen, tekeningen of coole handlettering, is helemaal aan jou. Je zult zien dat – als je aan de gang gaat met ‘aardig zijn’, de wereld er een stukje mooier uit gaat zien. Al is het alleen maar door die verbaasde blikken, die soms heel argwanend beginnen, als je iemand zo maar aanbied om te helpen.

Quotes, tips en tricks

Door het boek heen staan talloze citaten, tips en trucs geschreven, die het je makkelijker maken om aardig te zijn. Die tips zijn heel divers, van het omgaan met vervelende personen tot korte ‘opdrachten’ die je kunt uitvoeren om mensen te benaderen en een goed gevoel te geven. Naast die tips, die ietwat klein in de hoek van een pagina staan, heeft het boek ook grote pagina’s met een bijna poster-achtige uitstraling, waar een krachtig citaat op geschreven staat.

Ga direct naar Doe elke dag iets aardigs op BOL.com.


Recensie over Doe elke dag iets aardigs

Dit is echt een goed boek voor alle mopperkonten in je omgeving. Laat ze iedere dag iets opschrijven dat ze als ‘aardig’ betitelen. In het begin dat dat nog niet zo veel zijn, later is de pagina misschien te klein. Het boek is zelf te voorzien van een datum, zodat je geen rare lege pagina’s tegenkomt als je eens geen kans hebt gezien echt aardig te zijn voor anderen. De vormgeving is sober en summier, de regelafstand wat klein.

Score: 7


Informatie

Doe elke dag iets aardigs,
Bbnc Cadeau, 388 pagina’s, paperback.
ISBN: 9789045323763 . Prijs: 12.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.