logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Dingen gedaan krijgen, Tali Sharot

dingen gedaan krijgen

Het is altijd lastig om dingen bij anderen voor elkaar te krijgen, hoe gemakkelijk het sommige mensen ook af gaat. Daarom zijn er al talloze boeken over geschreven, vanuit veel verschillende disciplines. Tali Sharot is universitair docent neurologie en benadert de hele situatie vanuit haar eigen vakgebied: de neurologie. Een gebied waar het menselijk brein en psychologie samenkomen. Wil jij ook dingen gedaan krijgen? Dan is dit een goede start.

Psychologie en neurologie

Vanuit haar eigen vakgebied, ondersteund door verschillende onderzoeken en eerdere probleemstellingen, weet Tali in Dingen gedaan krijgen op heel veel manieren uit te leggen hoe de menselijke geest werkt. Hoe? Door mensen aan de meetapparatuur te leggen als ze bepaalde handelingen uitvoeren of prikkels krijgen, bijvoorbeeld! Die signalen en prikkels worden gebruikt om eerdere onderzoeken te staven en te bevestigen, te onderbouwen of juist onderuit te halen. Dat levert verhelderende conclusies op, kan ik je vertellen.

Heldere taal

Wat zo knap is aan Dingen gedaan krijgen, is dat alle psychologische en medische onderzoeken heel helder en duidelijk worden uitgelegd. Natuurlijk gaat er wel eens een stukje de diepte in, maar verreweg het grootste deel van dit boek is heel toegankelijk geschreven, vol voorbeelden uit de praktijk en uit Tali’s eigen ervaringen. Het is bovendien verhelderend om te lezen wat mensen beweegt in hun dagelijks handelen. Waarom ze de keuzes maken die ze maken – al is het vaak onbewust!

Recensie over Dingen gedaan krijgen

Dingen gedaan krijgen is een heerlijk boek om te lezen, verhelderend bovendien. Tali schrijft vooral vanuit haar eigen ervaringen en onderzoeken, maar ze haalt er vaak oudere onderzoeken en situaties bij. Die worden dan bevestigd of verklaard, en heel regelmatig onderuitgehaald. Zo gaat er een nieuwe wereld open in de psychologische wereld, mede ondersteund door neurologisch onderzoek.

Door: CooleSuggesties
Score: Dingen gedaan krijgen krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Dingen gedaan krijgenTali Sharot
Atlas contact, 288 pagina’s, paperback.
ISBN: 9789045028767. Prijs: 21,99 euro.

Ga direct naar Dingen gedaan krijgen op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.