logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Denk groot, bereik meer, Richard Newton

Het is altijd goed om groot te dromen – dat is iets waar iedereen het over eens is. Met beperkingen, want soms kun je simpelweg te groot zien dat je heel praktische zaken over het hoofd ziet. Dat evenwicht zoeken en vinden is een lastig proces. Toch is het gros van de mensen te veel geneigd om juist te klein te denken. Kleine uitdagingen worden enorme beren op de weg, met grote klauwen en scherpe tanden. Dat houd je tegen om te groeien! In het boekje Denk Groot, Bereik Meer omschrijft Richard Newton op een heel eenvoudige manier welke principes er voor zorgen dat je klein blijft denken, maar ook hoe je er voor zorgt dat je groot gaat denken. En pas dan kun je meer bereiken.

Vergelijkingen

Het is aantrekkelijk en makkelijk om je te verzaken in allerlei onderzoeken en statistieken. Mensen die meer durven bereiken meer. Mensen die als ze wakker worden met hun rechter-grote teen wiebelen zijn succesvoller. Allemaal strategieën en gewoontes die er volgens onderzoeken voor zouden zorgen dat je succesvoller wordt. Richard Newton pakt het in Denk groot, bereik meer anders aan. Hij maakt gebruik van heel veel praktische en sprekende voorbeelden, zodat jij je kunt identificeren met de ‘zittenblijver’. Daarbij vertelt hij ook hoe je van een Zittenblijver kunt veranderen in een Groeier. Dat doet hij met plaatjes van Witte Golven, het Zakpijper-diertje, vloeien en stapelen.

Andere manieren

Denk groot, bereik meer. Dat vraagt een andere manier van denken. Je moet anders tegen het leven gaan aankijken, anders handelen. Tradities doorbreken. Soms gewoon doen, en dan pas denken. Veel wijsheden die in dit boekje staan zijn misschien niet verrassend of vernieuwend, maar door de manier waarop ze omschreven zijn, blijven ze wel hangen. Met veel citaten en uitspraken van beroemde mensen (Neil Gaiman komt verbazend vaak terug), anekdotes, illustraties en vergelijkingen.

Conclusie over Denk groot, bereik meer

Wil je meer bereiken in het leven? Heel veel is daar eigenlijk niet voor nodig. Je moet alleen je dagelijkse sleur doorbreken en soms verder kijken dan je neus lang is. Niet vertrouwen op wat je denkt te weten, maar opnieuw op onderzoek uitgaan. In dit boekje wordt je dat op een vrolijke en enthousiaste manier medegedeeld. Het is een plezierig boekje om te lezen, hoewel de bladspiegel wat klein is – de marges aan de zijkant van de pagina’s is naar mijn smaak wat smal.

Door:
Score: Denk groot, bereik meer krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

Denk groot, bereik meer,
Illustrator: Richard Newton
Deltas, 166 pagina’s, paperback.
ISBN: 9789044745054. Prijs: 12.50 euro.

Ga direct naar Denk groot, bereik meer op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.