logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Delicious. Het zoetboek!


Bakkers kennen de Delicious natuurlijk. Het kooktijdschrift hoort bij de echte lekkerbekken. Toch is er altijd iets bijzonders met de recepten in dit magazine. Ze hebben iets unieks, iets exclusiefs. De basis van de recepten zijn opgetild naar een ander niveau, waardoor je heerlijk decadente resultaten verkrijgt. In Delicious. Het zoetboek staan 132 van deze recepten, van cake en taart tot koekjes, ijs, wafels en flensjes.

Ingewikkelde recepten

Laat ik eerlijk zijn: de recepten in dit kookboek zijn alles behalve de basisrecepten die je in de meeste kookboeken vind. Ze zijn exclusief en luxe, het zijn complexe smaakcombinaties waarbij de basis soms compleet wordt ingehaald door alle extraatjes die worden toegevoegd. Het is aan jou of je dit een probleem vind of niet – de een zal het van genieten, de ander houdt het liever bij De Basis. Ieder zijn meug. Ik vind het zelf wel leuk om soms even een paar stappen verder te gaan om echt iets unieks neer te zetten, maar al dat extra’s heeft ook zijn prijskaartje. Letterlijk. Amandelmeel, mascarpone, biscotti… het zijn niet de goedkoopste ingrediënten waar je mee in de keuken vooruit kunt.

Smakelijke fotografie

Gelukkig zijn de heldere recepten voorzien van sfeervolle fotografie, waaraan je direct kunt zien wat het resultaat mogelijk zou kunnen zijn. Zo heb je iets om naartoe te werken. De foto’s zijn niet alleen sfeervol, maar ook boven alles duidelijk en helder. Mooie foto’s, die echt iets toevoegen aan het kookboek!

Ga direct naar Delicious. Het zoetboek op BOL.com.


Recensie over Delicious. Het zoetboek

Het Zoetboek van het tijdschrift Delicious is een paradijs voor zoetekauwen. De 132 recepten bevatten alle hoeken van de zoete keuken en zullen je het water in de mond laten lopen. In het eerste hoofdstuk vind je tekst en uitleg over de ingrediënten, hulpmiddelen en gereedschappen, zodat je een mooi basis hebt. En die eenvoudige inleiding staat een beetje in schril contrast met de uitgebreide recepten in het boek zelf. Nadeel is ook het gebruik van prijzige ingrediënten, dat het voor de beginnend bakker niet zo aantrekkelijk maakt om mee aan de slag te gaan.

Score: 7Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Delicious. Het zoetboek,
Illustrator: nvt
Uitgever: Fontaine uitgevers, 192 pagina’s, paperback.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789059568655. Prijs: 19.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.