logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: De wonderbaarlijke werkplaats van oom Tobi

De tienjarige Kevin verhuist met zijn vader en moeder naar een klein en ingedut dorpje in Engeland, genaamd Deeton. Het lijkt een ongelofelijk saai dorp, en Kevin heeft ook niet zo’n zin om er te wonen. Zeker niet omdat naast hen drie super irritante meisjes wonen, die een soort buurtkrantje schrijven. Ze volgen hem de hele dag en schrijven vervelende artikels over hem. Op een gegeven moment echter ontdekt Kevin iets bijzonders. Beeton was de standplaats van de wonderbaarlijke werkplaats van oom Tobi.

Over oom Tobi

Eigenlijk weet Kevin vrij weinig over oom Tobi. Hij was een goochelaar, maar daar houdt het wel mee op. Langzaam maar zeker ontdekt hij echter steeds meer over deze magische Ti-Ta-Tover Tobi, zoals de goochelaar zichzelf noemde. Dat komt eigenlijk door stom toeval. En een stukje magie, lijkt wel, als Tobi wordt gebeld in een telefooncel waarvan de kabel is doorgesneden. Die zou het dus helemaal niet moeten doen! Maar dankzij zijn nieuwsgierigheid besluit Kevin op onderzoek uit te gaan. Na wat puzzelwerk blijft dat de wonderbaarlijke werkplaats van oom Tobi bestaat – en dat zijn vader (of hij, in dit geval) er misschien wel recht op heeft!

In de gevarenzone

Natuurlijk is Kevin niet de enige die jacht maakt op deze wonderbaarlijke werkplaats vol mysterieuze apparaten. Ook een zakenvrouw, Jeannie, is er naar op jacht en laat Kevin achtervolgen door haar leerling-illusionist. Dat zorgt voor de nodige problemen, maar ook de zoektocht van Kevin gaat niet zonder slag of stoot. Hij moet het namelijk helemaal in zijn eentje zien te rooien, zijn ouders wil hij er namelijk niet mee lastigvallen. Wel is duidelijk dat hij een zoektocht moet doen langs een aantal typische apparaten die Tobi heeft ontworpen. Zal hij het mysterie kunnen oplossen?

Ga direct naar De wonderlijke werkplaats van oom Tobi op BOL.com.


Recensie over De wonderbaarlijke werkplaats van Oom Tobi

CooleSuggesties topper

Een spannend verhaal, wat magie, goochelarij, grappige maniertjes van een kruiswoordpuzzel-bedenkende vader en een opdringerige drieling… Kevins wereld staat in dit boek letterlijk op zijn kop. Gelukkig leert hij een paar aardige mensen kennen op zijn zoektocht naar de werkplaats van zijn oud-oom, die een echte beroemdheid was in zijn dorpje. Het is een spannend boek met leuke grapjes en een heel spannend plot. Houd je maar vast, dit boek wil je in een ruk uitlezen!

Score: 9


Informatie

De wonderlijke werkplaats van oom Tobi,
Illustrator: nvt
Uitgever: Gottmer, 288 pagina’s, paperback.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789025770020. Prijs: 15.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.