logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Vreselijke Twee Slaan Door

De Vreselijke Twee Slaan Door is het derde boek uit de serie. In dit boek wordt vaak verwezen naar de eerdere boeken: De Vreselijke Twee en De Vreselijke Twee: Nog Vreselijker. Dit deel speelt zich niet op school af, zoals in de vorige delen, maar in het bos. In De Vreselijke Twee Slaan Door is het zomervakantie en Mick en Nick hebben een hoofdkwartier in het bos van Dutjesbroek. Daar zitten ze namelijk op een super-Amerikaans zomerkamp, het mega-vrolijke Camp Good Times. Blijheid en vrolijkheid alom – maar tegelijk ook super saai.

Zomerliefde

Nick en Mick blijven het hele boek lang in het bos, maar Nick gaat af en toe ergens anders heen en Mick weet niet waarheen. Maar hij laat het gewoon gebeuren. Het maakt hem niet zo veel uit. later in het boek wordt duidelijk dat hij afspreekt met Helen, een meisje uit de klas van de twee. Nick en Helen lezen samen boeken bij een plas in het bos.

Grappenlab

Tijdens het verblijf in hun geheime grappenlab in het bos halen ze grappen uit met Bart Barsman, de vervelende zoon van de schooldirecteur, en twee andere cadetten van het DSEDK. Het Dutjesbroek Schreeuw- En DrilKamp. Bart en zijn twee volgelingen Ransel, die eigenlijk Thomas heette, en Loopgraaf (die later Splinter wordt genoemd, maar in het echt Daan heet), richten de Mike-Compagnie op. Mike staat voor macht. Ze hebben een eekhoorn gevangen genomen om hun macht te tonen. Super zielig, natuurlijk! De vreselijke twee heeft de eekhoorn bevrijd én de vlag van Mike-Companie gepakt door middel van de een grap. Vanaf dat moment is het oorlog tussen de grappenmakers en de bruten…

Conclusie over De Vreselijke Twee Slaan Door

De Vreselijke Twee Slaan Door is zeker een aanrader. Ikzelf vind dit het leukste boek uit de serie. Het boek zit vol humor en grappige verwijzingen naar de twee vorige boeken uit deze serie. Natuurlijk staan er ook weer super grappige tekeningen in, zoals in de vorige boeken. Vooral de spanning die in dit deel zit verwerkt maakt het voor mij leuker. ~Tim van Houts, 12 jaar.

Door:
Score: De Vreselijke Twee Slaan Door krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

De Vreselijke Twee Slaan Door,

Illustrator: Kevin Cornell
Van Holkema en Warendorf, 224 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789000355082. Prijs: 14.99 euro.

Ga direct naar De Vreselijke Twee Slaan Door op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.