logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Vogel Top 100 van Nico de Haan

de vogel top 100 van nico de haan

In De Vogel Top 100 van Nico de Haan lees je heel wat over de passie van Nico de Haan: hij is namelijk helemaal weg van onze gevederde vrienden en steekt dat niet onder stoelen of banken. Sterker nog: hij is zonder twijfel de bekendste vogelaar van ons land. Logisch, want de manier waarop hij vertelt over vogels is zo aanstekelijk dat je na zo’n televisieprogramma of radioprogramma niets anders doet dan om je heen kijken, zoekend naar bijzondere vogels. En die zijn er! In De Vogel Top 100 van Nico de Haan laat hij zijn 100 favoriete vogels zijn.

Woord en beeld

Natuurlijk vertelt hij ook over de Vogel top 100 van Nico de Haan, want dat is wel zijn sterkste punt. Alle weetjes, feitjes en informatie stopt hij in een kort stukje tekst, waardoor jij precies weet welke vogel je tegenkomt en waar je ze kunt tegenkomen. Nico weet bovendien de sappigste details en leukste weetjes te vertellen, zodat iedere vogel weer een heel bijzonder dier lijkt (en ja – dat zijn ze eigenlijk ook). Elwin van der Kolk, huistekenaar van de Vogelbescherming en Sovon, zorgt in dit boek voor de illustraties: zijn illustraties wankelen op het randje van tekening en fotorealisme, wat een geweldig stoer resultaat oplevert. Hij laat je de vogels in hun meest kenmerkende poses zien.

Ingedeeld per streek

Een grappig detail is het feit dat de vogels zijn ingedeeld per regio, zodat je ze heel gericht kunt zoeken en je ook vooraf kunt inlezen als je bijvoorbeeld naar het strand of het platteland gaat. De hoofdstukindelingen zijn Stad, tuin en park, Boerenland, Bos en hei, Moeras, rivier en strand. In dat laatste hoofdstuk zitten wat grote verschillen, maar dat mag de pret niet drukken. Met dit boekje binnen bereik heb je een mooie basis van de 100 tofste vogels (met 20 bonusvogels).


Recensie over De Vogel Top 100 van Nico de Haan

CooleSuggesties topper

Het verbaasde mij eerlijk gezegd al dat er meer dan 100 verschillende vogels in Nederland rondvliegen, maar na het lezen van De Vogel Top 100 van Nico De Haan klinken er heel veel me toch wel bekend in de oren. Het is een geweldig enthousiast geschreven boek met mooie plaatjes – je zult nooit meer op een zelfde manier door de stad, bos, platteland, strand of waar dan ook lopen, zonder te kijken naar die fladderende beestjes!

Score: 9


Informatie

De Vogel Top 100 van Nico de Haan, Nico de Haan
Illustrator: Elwin van der Kolk
Ploegsma, 128 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 9 jaar. ISBN: 9789021678306. Prijs: 14.95 euro.

Ga direct naar De Vogel Top 100 van Nico de Haan op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.