logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De vloek van de Kraaientoren, Michelle Harrison

Het is niet altijd makkelijk om puber te zijn. Zeker niet in het rumoerige platteland van Kraaiensteen. Daar wonen de avontuurlijke, 13-jarige Betty en haar twee zussen – de oudere en oogverblindend knappe Flis en het jongere, ravottende zusje Charlie. Zij wonen met zijn drietjes in een oude en afgeleefde dorpsherberg, die wordt gerund door hun grootmoeder Bonny. Daar gaan ze gebukt onder de Vloek van de Kraaientoren, die alle vrouwen in hun familie in hun greep houdt.

Wat is de Vloek van de Kraaientoren?

Volgens verschillende verhalen was er ongeveer 150 jaar geleden een heks, Sorsha Stekelinck, die (nou ja – eigenlijk wel terecht) werd beschuldigd van hekserij. Niet dat ze een slechte heks was, maar ze beheerste wel de kunst van magie. Ze werd opgesloten in de Kraaientoren, een toren die gebouwd is van oude grafstenen van lang vervlogen beschavingen. Binnen die muren is geen enkele vorm van magie mogelijk. Daar ontdekt de heks dat ze bedonderd werd door haar jaloerse zus Pru en spreekt een vloek over haar uit… eentje die doorgaat van moeder op dochter. En nu gaan de drie Weddersinne-meisjes daar dus onder gebukt! Want ze kunnen geen van allen het eiland verlaten. Doen ze dat wel? Dan zijn ze binnen 24 uur dood, terwijl ze in hun hoofd de krassende geluiden van kraaien horen. Niet echt een prettig vooruitzicht!

Magische voorwerpen

Helemaal kansloos is zo’n vloek niet. Er gaan namelijk drie magische voorwerpen in de familie-erfenis: een reistas waarmee je in een wip overal kunt komen waar je wilt zijn, drie Matroesjka-poppen waarmee je onzichtbaar kunt worden en een spiegel, waarmee je kunt kijken op andere plekken. Toch wil Betty kostte wat kost het eiland verlaten. Ze wil de wijde wereld in! Daarvoor moet de vloek worden opgeheven. Ze verneemt via-via dat haar oma in gesprek is met een inwoner van de plaatselijke gevangenis. Colton zou het een en ander weten over de vloek en zelfs weten hoe ze die kunnen opheffen. Betty neemt het heft in eigen handen en wil Colton bevrijden, zodat hij het hen kan vertellen. Dat gaat echter mis: ze nemen per ongeluk een wrede, brute gevangene mee, die op zijn beurt Flis en Charlie gijzelt. Het is nu aan Colton en Betty om de twee zussen te redden. Met wat hulp uit onverwachte hoek. De vraag is alleen: zal het hen lukken om de vloek op tijd te breken? Flis en Charlie zijn namelijk door de brute Jarid van het eiland meegenomen, waardoor voor hen de vloek al in werking treedt…


Ga direct naar De Vloek van de Kraaientoren op BOL.com.

Recensie over De Vloek van de Kraaientoren

CooleSuggesties topper

De Vloek van de Kraaientoren is een super spannend verhaal over een magisch-realistische wereld uit lang vervlogen tijden. Een tijd waar nog geen elektronica was, dat is zeker, waar fantasie en magie hand in hand gaan. Daar ontdekken drie zussen langzaam maar zeker meer over hun familiegeschiedenis, waar hun oma zo hard over heeft gezwegen. Langzaam maar zeker passen de zussen steeds meer puzzelstukjes in elkaar en proberen de vloek, die hem op het armoedige eiland houdt, te doorbreken. Het verhaal heeft een enorm tempo, een paar spannende flashbacks die je meenemen naar het leven van Sorsha en een verrassende ontknoping.

Score: 9


Informatie

Titel: De Vloek van de Kraaientoren
Auteur:
Uitgever: Gottmer
Aantal pagina’s: 368
Type boek: Paperback
Leeftijd: vanaf 12 jaar
ISBN: 9789025775681
Prijs: 16.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.