logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De uitvindingen van Leonardo, Geronimo Stilton – Reis door de tijd 9

uitvindingen van leonardo

Geronimo Stilton heeft al heel wat boeken op zijn naam staan, uit verschillende series en reeksen. Reis door de tijd is een leuke en leerzame reeks over de geschiedenis, waarbij Geronimo en zijn vrienden met de tijdmachine van Professor Volt op bezoek gaan bij beroemde en beruchte momenten in de geschiedenis. Tot voor kort bestonden de boeken van Reis door de Tijd eigenlijk uit drie grote verhalen, maar er is goed nieuws, want je kunt nu ook losse verhalen in boekvorm kopen! Heel erg fijn, want ik kan me goed voorstellen dat je niet alle drie de verhalen uit zo’n boek even interessant vind. In De Uitvindingen van Leonardo reizen Geronimo en zijn vrienden naar Italië rond 1500. Ze gaan op bezoek bij niemand minder dan Leonardo da Vinci, misschien wel één van de intelligentste mensen – of muizen, in dit geval – die ooit op aarde hebben rondgelopen!

Uitvindingen

Nu was Leonardo da Vinci een heel veelzijdig iemand. Hij schilderde, maakte beelden van marmer, kookte, hield zich bezig met de anatomie van mensen (lang en vies verhaal) en vond ook bizarre dingen uit, dingen die hij nog lang niet had moeten kunnen bedenken, zoals een helikopter, een tank en zelfs een onderzeeboot. En in dat uitvindingenatelier worden onze muizenvrienden uitgenodigd, waarbij Geronimo keer op keer naar voren wordt geschoven om ze uit te proberen. Arme muis!

Tijdsprongen

Het grappige is, dat de originele Reis door de tijd (De Uitvindingen van Leonardo komt uit Reis door de Tijd 3) in feite 3 losse verhalen zijn, maar wel met elkaar verbonden zijn via kleine bruggetjes en een soort overgang. In het begin van dit boek, boekje 9, krijg je dus ook kort te lezen wat er is gebeurt in het vorige deel. Zo reis je kort van de Oertijd naar de Oude Grieken tot aan de Italiaanse Renaissance. Aan het einde van het boek maak je ook weer een paar sprongen, voor Geronimo eindelijk thuis in zijn stoel kan gaan zitten… Erg leuk, die sprongen, maar het gaat wel van de avonturen in Italië af!

Ga direct naar De uitvindingen van Leonardo op BOL.com.


Recensie over De uitvindingen van Leonardo

De boeken van Geronimo Stilton blijven tot de verbeelding spreken. Ook de spannende avonturenverhalen die door de geschiedenis afspelen, zoals De uitvindingen van Leonardo vormen daar geen uitzondering op. De grote afbeeldinge, grappige woordspelingen en creatieve letters maken het aantrekkelijk voor iedereen – zelfs voor kinderen die moeite hebben met lezen. Dat je daarnaast nog wat opsteekt over de geschiedenis? Tja, voor de een is dat bijzaak, voor de ander een geweldig feit. Ik hoor bij de tweede categorie 🙂

Score: 8


Informatie

De uitvindingen van Leonardo,
Illustrator: Lorenzo Chiavini
Uitgever: De Wakkere Muis, 92 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789085923848. Prijs: 8.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.