logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Transsylvanie Express, Tjerk Noordraven

De Transsylvanie ExpressKen je het boek Het Nieuwe Spookhuis al? Dat is het startsein voor de engste serie ooit, als je de belofte van schrijver Tjerk Noordraven tenminste mag geloven. En hoewel het eerste boek van De Engste Serie Ooit al lekker spannend was, voert het tweede deel – De Transsylvanië Express – de spanning goed op – het is spannender en bloeddorstiger dan ooit…

Heimwee

In Het Nieuwe Spookhuis heb je heel wat nieuwe mensen en monsters leren kennen. Het begon allemaal met Nera, die samen met haar vader een spookhuis heeft op de kermis. Die liep ontzettend goed, tot er een nog enger spookhuis op de kermis verscheen – een spookhuis met echte monsters! Monsters die gekidnapt waren van over de hele wereld. Maar wat je kunt verwachten met jonge monsters, is dat ze op een gegeven moment toch heimwee krijgen. Vooral de jonge vampier Dragos heeft het er moeilijk mee en wil dolgraag terug naar huis. En zo gaan Nera, Prins Toet, Eus en de driekoppige hellehond Hond samen met Dragos in de Transsylvanie Express terug naar Transsylvanië, waar de jonge vampier eigenlijk vandaan komt.

Vampiers en weerwolven

In Transsylvanië heerst graaf Dracula, de oudste vampier en de stichter van alle vampiers die daarna zijn ontstaan. Het is dus een gevaarlijk land om te wonen, maar gelukkig hebben de mensen die er wonen een soort overeenkomst gesloten met graaf Dracula: ze mogen er wonen en zijn relatief veilig, maar moeten wel hun oudste kind afstaan aan de graaf. Die mag dan worden omgevormd tot een vampier. Niet echt een leuk vooruitzicht, maar Dragos moet het er mee doen… Helaas voor hem gaat de reis niet zo heel erg voorspoedig. Op de Transsylvanië express gaat het al mis. Er zit namelijk een hele horde vampiers op de trein, en die willen maar wat graag een wit voetje halen door de ‘gevluchte’ Dragos aan de graaf uit te leveren! Maar Nera en haar vrienden laten het daar niet bij zitten en schieten Dragos te hulp. Dat brengt ze in een wonderlijk avontuur vol vampiers, weerwolven en vleermuizen…

Conclusie over De Transsylvanie Express

De Engste Serie Ooit wordt in dit deel echt een stuk enger! Waar je je in het eerste boek nog kon verschuilen achter het idee van een spookhuis, word je nu genadeloos ondergedompeld in de wereld van bloeddorstige vampiers en angstaanjagende weerwolven. Onze helden nemen het op tegen deze schepsels om hun vriend Dragos uit de handen van graaf Dracula te redden. Het boek is spannend en vlot geschreven, blijft nooit té lang hangen bij spannende scenes en heeft genoeg humor om de druk af en toe te verlagen. Dat ritme werkt bijzonder aanstekelijk. Enige minpuntje vond ik de dierentuin – dat was een tikje te veel ‘en toen’. Ondanks dat minpuntje heeft het boek hier heel wat nagelbijten opgeleverd – zo spannend is het!

Door:
Score: De Transsylvanie Express krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

De Transsylvanië Express,
Moon uitgevers, 206 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789048842780. Prijs: 14.99 euro.

Ga direct naar De Transsylvanië Express op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.