logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: De prooi van de tijger, Wilbur Smith

De prooi van de tijger - Wilbur Smith

Wilbur Smith heeft al heel wat indrukwekkende series op zijn naam staan. Zijn meest recente serie gaat over de familie Courtney, die een ontzettend lange geschiedenis heeft aan strijders, spionnen en rechtschapen lieden. Draaide De Schreeuw van de Strijder nog om het interbellum, in De Prooi van de Tijger gaan we terug naar de 17e eeuw. Want ook daar waren de Courtneys aanwezig, verwikkeld in de strijd tegen de Britse Oost-Indische Compagnie.

Verdacht

Tom Courtney is in De Prooi van de Tijger de tijger in kwestie. Toch staat hij niet al te best bekend. Hij wordt er namelijk van verdacht om zijn broer, Black Billy, te hebben vermoord. Toch heeft hij het niet slecht gedaan in zijn ballingschap. Tom heeft een mooie handelspost opgericht aan de Oost-Afrikaanse kust. Toch schuilt er gevaar, want hij moet een confrontatie met de Oost-Indische Compagnie wel zien te voorkomen. Hij is immers gevlucht, niet verbannen! Maar het zijn niet alleen de Engelsen waar hij voor moet waken. Er zijn ook nog piraten op de loer, die hem onlangs zijn schip hebben gekost.

Kaapstad

Daarop zakt Tom Courtney verder af naar het zuiden en vaart hij met zijn nieuwe schip Kestrel, af naar Kaapstad, samen met zijn broer Dorian en hun vrouwen. Alles lijkt goed te gaan, tot een storm er voor zorgt dat het schip in de handen komt van een gemene junglekoningin… daar raakt hij Neptune kwijt, een zwaard dat ooit door Sir Francis Drake aan de familie was geschonken. Onderweg ontdekt Tom nog twee neven, waarvan er eentje op het verkeerde pad terecht komt en de ander zich aansluit bij Tom.

Personages

Op de lange reis van de onoverwinnelijke Tom kom je heel wat mensen tegen. Die worden stuk voor stuk als echte mensen neergezet, ze zijn realistisch omschreven. Toch blijkt het zo te zijn dat die contacten vaak vluchtig en kort zijn – sommige personages zijn meteen weer weg. Dat maakt dat het verhaal ook wat oppervlakkig blijft – er is nooit tijd voor echte diepgang.


Recensie over De prooi van de tijger

De Prooi van de Tijger is een spannend verhaal uit lang vervlogen tijden met piraten, zeilschepen, zwaarden en wat expliciete scènes op allerlei fronten. Het verhaal heeft een enorme vaart, maar mist zo nu en dan de diepgang die nodig was. Het lijkt een eerbetoon aan de oude piratenfilms, gekoppeld aan Wilbur Smith’s saga over de familie Courtney.

Score: 7


Informatie

Informatie

De prooi van de tijger,
Illustrator: nvt
Uitgever: Xander uitgevers, 430 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789401608046. Prijs: 19.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.