logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De perfecte barbecue, Raphael Guillot

de perfecte barbecue

De eerste lentedagen zijn inmiddels geweest – de geur van houtskool vulde de straten in ons dorp. Logisch, want wat is er leuker en gezelliger dan buiten eten, met de barbecue binnen handbereik? Toch hebben veel mensen moeite met de barbecue. Niet alleen met het aansteken en voorbereiden ervan, maar ook vooral met het vinden van de nodige inspiratie. Niks mis met een goede hamburger, natuurlijk, maar je wil ook wel eens iets anders. In het boek De Perfecte Barbecue laat Raphael Guillot je zien hoe je het meeste haalt uit die zwarte kogel!

Variatie

Wat De Perfecte Barbecue zo cool maakt, is de variatie en veelzijdigheid van het boek. Natuurlijk is het gros van de recepten gebaseerd op vlees, maar ook dat zijn redelijk eenvoudige recepten zonder veel gedoe. Lekkere thuisrecepten voor de amateur-grillist. Na de vleesrecepten komen er ook wat visrecepten, bijgerechten, barbecueschotels en desserts. Jammer genoeg ontbreken de groentegerechten een beetje, maar dat mag de pret niet drukken.

Technieken

Als je een perfecte barbecue wil organiseren, dan moet je natuurlijk wel weten wat je doet. Het eerste deel van dit boek bestaat dan ook uit basistechnieken, zoals het aansteken van je barbecue, het opzetten van een directe zone en een indirecte zonde, maar ook het maken van rubs, sauzen en meer. Een goede basis is het halve werk, en dat gaat zeker op voor koks. Deze recepten en technieken worden duidelijk stap voor stap aan je uitgelegd, zodat je zonder problemen aan de slag kunt!

Ga direct naar De perfecte barbecue op BOL.com.


Recensie over De perfecte barbecue

De perfecte barbecue regel je niet zo maar. Je moet weten wat je doet, hoe je omgaat met de ingrediënten en met welke technieken je de maximale smaak haalt uit het stuk vlees dat je op de grill legt. Dit boek stopt daar niet bij, maar laat je ook zien hoe je bijvoorbeeld een pizza bakt, broodjes, vis en bijgerechten. Duidelijk uitgelegd, met wat hard bewerkte foto’s.

Score: 7


Informatie

De perfecte barbecue,
Illustrator: nvt
Uitgever: Deltas, 192 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789044750829. Prijs: 19.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.