logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Manipulator, Anne Daniel

Sommige mensen hebben een bijzonder beroep. Dat je denkt: he, bestaat dat? Zo is Claire professioneel manipulator. Je kunt haar inhuren om andere mensen te beïnvloeden. Het liefst helemaal ten gronde te richten, dat is Claires specialiteit. Hoewel ze zakelijk gezien heel voortvarend en extravert is, is ze privé juist heel gesloten en zondert ze zich af. Alleen haar beste vriendin Eva weet wie ze is en wat ze echt doet voor de kost…

Schuld

Natuurlijk is het niet goed dat Claide mensen ten gronde richt. Dat kan ook niet goed gaan, zou je zeggen, en op het moment dat dit boek speelt, is één van haar oude slachtoffers ook bezig meteen wraakplan. Guido heeft een tijd geleden kennisgemaakt met de wrede gave van Claire en laat het er niet bij zitten. Hij wil gerechtigheid! Maar Claire is natuurlijk verdergegaan met haar leven en bezig met een enorm grote opdracht, die haar leven kan veranderen. Guido’s bemoeienissen komen zeker niet op het goede moment. Maar Claire is ook aan het denken over haar verleden, dingen waar ze spijt van heeft…

Manipulator

Toch blijkt in dit boek de schrijfster de grootste manipulator te zijn. Het hele boek draait om manipuleren, spelletjes en machtsverhoudingen, maar ook over schuld en een lang verleden. Tijdens het lezen van het boek krijg je steeds meer te weten over de geschiedenis van Claire. Je vult automatisch elementen in. Wat kan er zijn gebeurd toen ze jong was? Wie was haar eerste slachtoffer? Waar heeft ze zo’n spijt van? Toch zul je verbaasd zijn over de uiteindelijke ontknoping!

Conclusie over De Manipulator

Vrouwen en manipuleren… een gevaarlijke combinatie, zo blijkt uit De Manipulator. Het boek is ontzettend vlot en spannend geschreven, met veel ruimte voor eigen inbreng, maar waarbij alle eindjes netjes worden geknoopt als het boek ten einde loopt. Het verhaal loopt goed, is spannend en heeft een paar geweldige plottwists.

Door: CooleSuggesties
Score: De Manipulator krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

De Manipulator, Anne Daniel
Kramat, 240 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789462420625. Prijs: 19.95 euro.

Ga direct naar De Manipulator op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.