logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De man die koken kan, Walter Luitwieler


De man die koken kan, Walter Luitwieler

Mannen in de keuken – in normale gezinnen zie je dat niet al te vaak. En dat is best raar, want in restaurants zijn het juist mannen die in de keuken actief zijn. Waar zit hem dat verschil in? Niet in het feit dat mannen niet kunnen koken, zo veel is zeker. En gelukkig staan er zo nu en dan ook eens mannen op die thuis koken om te zetten ‘hey! ik ben de man die koken kan!’. Zo ook Walter Luitwieler. Hij heeft er zelfs een heel boek over geschreven.

Gebruiksmoment

Wat grappig is aan De man die koken kan, is de indeling van het boek. Walter heeft bewust gekozen voor doordeweekse recepten en weekendrecepten (die je ook prima doordeweeks kunt gebruiken als je iets speciaals hebt, of eters over de vloer komen). Een leuke verdeling, die het boek een stukje makkelijker in het gebruik maken. Bijzondere keuze – die ik weet te waarderen. De recepten zelf zijn heel eerlijk en normaal. Het gros ervan zou zo maar in mijn eigen receptenmap kunnen staan. Oh wacht – een aantal daarvan zijn ook naar die map gegaan 🙂 zodat ik ze regelmatig kan gebruiken. Want Walter is niet de enige man die regelmatig in de keuken staat – in principe kook ook ik zeven dagen per week!

Makkelijk, snel en vers

Een ander bijzonder element van het kookboek De man die koken kan is dat het gericht is op gezond eten. Nee, er wordt geen overkill aan powerfoods gewerkt, maar wel gebruikt Walter een mooie hoeveelheid groenten, relatief weinig aardappelen of rijst en het liefst volkorenproducten als het gaat om pasta, brood, pannenkoeken en andere gerechten. Een verstandige man, die werkt met zijn gezonde verstand. Goed bezig! Want het zijn vaak de kleine dingen die het hem doen.

Binnen bereik

Ook voor niet-mannen (ook wel vrouwen genaamd) is dit een kookboek om binnen handbereik te houden. Het bevat veel handige en praktische gerechten die niet veel tijd kosten om op tafel te zetten. Het zijn bovendien eerlijke en eenvoudige gerechten, waar je echt proeft wat je eet. Bijkomend voordeel van een kookboek die door een Nederlander is geschreven: alle ingrediënten zijn gewoon in de supermarkt verkrijgbaar. Ook daar heb je dus niet veel werk mee!

Ga direct naar De man die koken kan op BOL.com.


Recensie over De man die koken kan

Dit is echt een kookboek waar je iedere dag uit kunt koken, wat voor dag het ook is. De avondmaaltijden en ontbijtgerechten zijn eenvoudig te bereiden en erg toegankelijk, waarbij er een mooie mix is tussen genieten en gezond leven. Vaak beide, trouwens. Dat maakt dit boek echt een titel die je in de keuken wilt hebben staan, zodat je zo nu en dan eens iets anders op tafel kunt zetten. Een nuchter kookboek met lekkere gerechten!

Score: 8


Informatie

De man die koken kan,
Illustrator: nvt
Uitgever: Aerial publishing, 208 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789402601749. Prijs: 24.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.