logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De makkelijke bakplaat, Rukmini Iyer


Als het gaat om het bedenken van toegankelijke en praktische recepten voor in de oven, dan heeft Rukmini Iyer echt het gouden ei gevonden. Haar serie boeken over De Bakplaat zijn een internationaal succes – en niet zonder reden. Het is namelijk super fijn om allerlei ingrediënten op een bakplaat de mikken en het in de oven te laten uitgroeien tot een heerlijke maaltijd! De Makkelijke Bakplaat is de nieuwste uitgave in deze serie en draait om… nou ja – gemakkelijke recepten.

Makkelijke bakplaat

Hoewel het boek de naam De Makkelijke Bakplaat heeft gekregen, is het eigenlijk niet zo heel verschillend van de eerdere delen uit de reeks. In de recepten worden regelmatig kant-en-klaar bestanddelen gebruikt, zoals bladerdeeg of brioche, maar het gros wordt toch echt zelf bereid en voorbereid. Verwacht dus imposante ingrediëntenlijsten met talloze kruiden en specerijen. In de regel zul je daar niet veel tijd mee kwijt zijn, houd voor de voorbereiding rekening met ongeveer 10 minuten. Uitzonderingen daargelaten, want pompoenen worden niet geschuwd (ai, het schoonmaken daarvan …), maar ook vlees komt aan bod. Je zul dus nog altijd in de keuken moeten kruipen voor de voorbereidingen, maar vanaf het moment dat de schaal de oven in verdwijnt, ben je klaar.

Diverse thema’s

In De Gemakkelijke Bakplaat ga je aan de slag met diverse thema’s, en dat maakt dit boek wel zo praktisch voor de gemiddelde keuken. Vis, kip, vegetarisch of vlees komen aan bod, maar ook thema’s als rijst en pasta, supergranen en zoete gerechten hebben hun eigen hoofdstuk gekregen. Erg makkelijk (maar stiekem ook wel verrassend) vond ik het hoofdstuk Gebakken Fruit, waarin je – je raad het al – verschillende fruitsoorten in de oven gaat bakken en combineren.


Ga direct naar De Makkelijke Bakplaat op BOL.com.

Recensie over De Makkelijke Bakplaat

Koken op een bakplaat is een heel makkelijke manier om aan de slag te gaan in de keuken, en dat laat dit boek ook zien. Verwacht desondanks toch de nodige voorbereidingstijd en een vol kruidenkastje. Het boek heeft alle recepten gesorteerd per hoofdingrediënt, waarbij je zowel vegetarische recepten tegenkomt als recepten met vlees, vis of gevogelte. Achterin het boek kom je wat bakrecepten tegen, waarbij de bakplaat ook wordt gebruikt om gebakjes te stomen. Na de eerdere boeken van Rukmini Iyer te hebben gelezen zijn niet alle recepten even verrassend, maar het is een fijne verzameling voor wie in de serie wil instappen.

Score: 7


Informatie

Titel: De Makkelijke Bakplaat
Auteur:
Uitgever: Becht
Aantal pagina’s: 240
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789023016915
Prijs: 24.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.