logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: De magie van opruimen, Karen de Meyer

magie van opruimen recensie

Opruimen is en blijft een dingetje. Zeker in een huis met twee puberjongens (of misschien wel alle pubers, daar kan ik niet echt over oordelen). Een beetje structuur en overzicht is dan wel zo prettig, anders wordt het al snel zo’n huis dat je op televisie ziet, met de spullen van onder tot boven opgestapeld… dat moet je niet hebben! Regelmatig opruimen en een goed systeem gebruiken is dan wel zo verstandig. Maar hoe pak je het aan? Opruimcoach Karen de Meyer helpt je in het boek De Magie van Opruimen.

Weinig magie…

Laat ik je vast uit de droom helpen: Karen komt niet met een toverstafje langs om alles in orde te maken. Ik weet het, voor mij was het ook een domper, maar het is niet anders! Gelukkig weet ze wel waar de pijnpunten zitten in de meeste huishoudens, zodat zij je via een boek – als op magische wijze – van goed advies kan voorzien. Het is namelijk overal hetzelfde liedje. Niemand vindt opruimen echt leuk, hoe plezierig leven in een net en opgeruimd huis ook is.

Ruimte voor ruimte

Er zijn natuurlijk heel wat opruimgoeroes opgestaan in de laatste jaren, met de populaire Marie Kondo als meest bekende. Ze heeft zelfs een eigen serie op Netflix! Gelukkig pakt Karen de Meyer het in De magie van opruimen een stuk minder rigoureus aan. En hoewel er vleugjes van Marie Kondo’s methodiek terugkomen in De magie van opruimen, is het een stuk realistischer en hanteerbaarder. Je gaat hier niet alles buiten de deur zetten om met een schone lei te beginnen, je mag nog spullen in huis hebben (!) maar dan wel netjes opgeruimd, geordend en goed vindbaar. Zo heb je toch de nodige rust en overzicht dat je nodig hebt. Karen neemt je per ruimte mee door het opruimproces. Ze geeft je tips over hoe je het overzicht bewaart, waar je op moet letten en hoe je een goed systeem opzet dat voor de meeste mensen zou moeten werken. En het is geen strak regime dat er gevolgd moet worden, je moet er vooral een eigen weg in vinden. Soms helpen kleine dingen, zoals Karen laat zien in haar voorbeeld met de föhn en de haak (zoek die maar eens op!).


Ga direct naar De magie van opruimen op BOL.com.

Recensie over De magie van opruimen

Opruimen is voor niemand een leuk karweitje. Toch zorgt een opgeruimd en overzichtelijk huis voor een prettig gevoel, vrijheid en rust. Dat is heel wat waard, toch? Met dit boek loop je jouw huis kamer voor kamer door, waarbij je overal kijkt wat voor jou de meest optimale oplossing is om de inrichting zo goed mogelijk in te richten. Het is op een prettige manier geschreven, met lijstjes en checklists die je kunt volgen om je eigen voortgang in de gaten te houden. Dat veel van de tips duurzame effecten hebben, is daarbij alleen maar meegenomen.

Score: 8


Informatie

Titel: De magie van opruimen
Auteur:
Uitgever: Horizon
Aantal pagina’s: 270
Type boek: Paperback
ISBN: 9789464101614
Prijs: 23.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.