logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: De luie manager, Martin Waaijer

De luie manager - Martin WaaijerEen groep mensen managen is nog lang niet zo eenvoudig als het lijkt. Naast het feit dat je moet kunnen (of op zijn minst moet weten) wat je team doet, moet je ook de workflow in de gaten houden, deadlines beheersen, analyses loslaten op alles wat los en vast zit… en achterover kunnen leuken. Dat is tenminste wat Martin Waaijer predikt in zijn boek De Luie Manager. En weet je? Hij heeft helemaal gelijk.

Rust is vooruitgang

Het principe achter dit boek is heel simpel. Als je enkel en alleen achter de feiten aanrent, heb je geen tijd voor andere dingen zoals ontwikkeling, groei en innovaties. Niet altijd slecht, maar goed is het zeker niet. Want misschien ontdek je wel een briljante manier waarop je met dezelfde mensen meer kunt verzetten, of hogere kwaliteitsstandaarden kunt waarborgen. Of bedenk je een nieuw product, dienst of doelgroep. Het kan allemaal. Tenminste – als je niet met je hoofd tussen de spreadsheets zit. Als je af en toe een beetje zondigt en ‘lui’ bent.

Lui is goed

Want Martin en ik kunnen elkaar de hand schudden op dit vlak: als je het goed doet, heb je genoeg tijd om even een praatje te maken, uit het raam te kijken en over dingen na te denken. Te fantaseren, te dromen. Ook je werknemers moeten die kans overigens krijgen, zonder meer. Dan ontdekken zij vaak ook mooiere producten of werkwijzen, zonder enige twijfel. Toch draait het hier om de manager, de persoon die de eindverantwoordelijkheid draagt over de productie en de productiviteit op de afdeling. En klinkt het dan niet raar dat juist die lui moet zijn? Nou ja – eigenlijk wel. Ligt er een beetje aan hoe je dat woord Lui interpreteert. De luie manager is namelijk niet lanterfanterig lui. Hij neemt de tijd voor de belangrijke zaken van zijn functie. Minder operationeel, meer strategisch. Minder overleg in vergadering, meer 1-op-1 overleg. Kletsen, zou je kunnen zeggen, maar dat klinkt ook weer negatief.

Ga direct naar De luie manager op BOL.com.


Recensie over De luie manager

In De Luie Manager wordt gerept over een manager die minder actief aan het werk is, en meer tijd heeft voor goede gesprekken, het bedenken van nieuwe werkwijzen en slimme oplossingen te bedenken. Luie mensen zijn ontzettend effectief, zoals je weet, en als je het goed doet kun je als luie manager een visie ontwikkelen, ondersteuning bieden voor je mensen en zorgen voor een goede reflectie en begeleiding. Dankzij die houding kun je jouw afdeling tot grote hoogtes brengen! Het boek is eenvoudig geschreven met veel anekdotes die duidelijk maken hoe het kan en hoe het niet moet. Ben jij klaar voor een nieuwe manier van samenwerken? Word een luie manager!

Score: 7


Informatie

De luie manager,
Haystack, 192 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789461262653. Prijs: 22,50 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.