logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Laatste Wachter 4 – Leeuwenhart, Alexandra Penrhyn Lowe

De Laatste Wachter 4 leeuwenhartEveline Sevenster is terug – en hoe! In dit vierde deel over de mysterieuze Wachters – waar Eveline d’r eentje van is – wordt een hevige strijd gevoerd tegen de slechte duivelachtige Belial en diens volgers, die de hele wereld proberen te overspoelen met demonen. En dat lijkt ze nog te lukken ook! Dankzij het zwaard van Jeanne d’Arc, dat Eveline in haar bezit heeft gekregen, is zij de aangewezen persoon om Belial te doden. Maar of haar dat in Leeuwenhart zal lukken?

Nieuwe vrienden

Leeuwenhart staat in het teken van verandering. De wereld staat op zijn kop, natuurlijk, met een onmeetbare stroom demonen die bezit neemt van normale mensen. Maar ook de wereld van Eveline staat flink op zijn grondvesten te schudden. Ze houdt zich een jaartje schuil in het oude huis van haar grootouders, waar ze flink leest in de uitgebreide bibliotheek over het bovennatuurlijke die ze daar verzameld hadden. In al die tijd gebeuren er natuurlijk heel wat dingen in de rest van de wereld, en terwijl Eveline zich schuil houdt voor de Belial teens en het grote gevaar, proberen de andere wachters zich het hoofd boven water te houden. Tot ze Azer weer treft, die haar meeneemt naar het strijdgedruis, die zich dit keer niet in Parijs afspeelt maar in New York, waar de Wachters hun standplek hebben ingenomen. Daar leert ze een paar nieuwe vrienden kennen, maar ontmoet ze ook een paar oude bekenden, die ze nooit had gedacht weer te zien.

Undercover

Een groot deel van het boek staat in het teken van verliefdheid en ‘de eerste keer’, die op wisselende momenten aan bod komt. ZO is Eveline ontzettend verliefd op Azer, maar die zoekt maar geen toenadering. Als ze ontdekt dat Azer het bed heeft gedeeld met een meisje uit het Wachtersteam, worden de verhoudingen tussen Azer en Eveline wel wat raar. Een andere plek neemt een groot schilderij in, waarbij een man omringd wordt door leeuwen – die hem zien als leider. Langzaamaan komt Eveline te weten wat dat precies inhoudt. Het spannendste deel van het boek komt echter pas als Eveline undercover gaat op een gevaarlijk eiland, waar de Belial Teens hun nieuwe onsterfelijke teamgenoten werven. Daar moeten ze een strijd op leven en dood voeren. Maar zijn de grootmoedige kinderen wel in staat om te doden? En zal Azer nu wel toenadering zoeken, nu Eveline de vorm heeft aangenomen van de knappe Jimi?

Conclusie over Leeuwenhart

Het vierde deel uit de Wachters-serie is waarschijnlijk ook wel de meest bloederige en lugubere van de vier. Demonen, monsters en gespuis teisteren de aarde, met Eveline als stralend middelpunt. Zij ziet al die monsters immers, die voor anderen verborgen blijven. Een paar misselijkmakende momenten voeren de spanning goed op, de gevechten worden niet heel nadrukkelijk meer omschreven – en komen minder voor. Voor fans van het bovennatuurlijke is de Wachters-reeks absoluut smullen. Het boek is vlot geschreven, heeft een mooie spanningsboog en genoeg afwisseling tussen spanning en subtiele humor/luchtige momenten.

Door:
Score: Leeuwenhart krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

De Wachters 4: Leeuwenhart,
AW Bruna, 286 pagina’s, paperback.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789400509245. Prijs: 14.99 euro.
Lees ook de eerdere delen: Sevenster, Wolfsbloed en Nachtrijder!

Ga direct naar De Wachters 4: Leeuwenhart op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.