logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De kronieken van Amoras: De Zaak Krimson 3

De kronieken van Amoras De Zaak Krimson 3

In de eerste serie van De Kronieken van Amoras beleefde je spannende post-apocalyptische avonturen met een manga-achtige Suske en Wiske, overlevend in een grauwe en vooral bloederige wereld die Amoras inmiddels geworden is. Ze zijn overigens afgereisd met de teletijdmachine van professor Barabas, die op zijn beurt probeert om Jerom en Sidonia te bereiken voor wat extra hulp. Tot die tijd zijn Suske, Wiske en Lambik overgeleverd aan de wrede bewoners van Amoras in 2047, de mysterieuze Jerusalem én de gevaarlijke Krimson, die vanuit zijn schip toeziet op de gang van zaken. Maar wat was de aanleiding voor dat hele avontuur? Hoe zit het nou precies met Krimson? Dat ontdek je in De Kronieken van Amoras: De Zaak Krimson!

Geschiedenis van Lambik en Krimson

Nu is het geval dat Lambik en Krimson elkaar al ooit ontmoet hebben in het verleden. Een tijd waarin Krimson nog lang niet zo kwaadaardig was als nu, een tijd waarin Lambik juist nog een slagje erger was. Jammer genoeg wil Lambik er zelf niets over zeggen, maar omwille van De Zaak Krimson sluit professor Barabas hem aan op een geheugenmachine, waardoor zijn verleden kan worden uitgelezen. En zo komen ze in een na-oorlogse situatie terecht, waarbij Lambik probeert zijn oude beroep als loodgieter uit te oefenen. Dan komt hij in een klein Frans dorpje uit waar hij werk weet te vinden in een hotel. Enige tijd later komt Krimson er ook slapen, waardoor de twee mannen met elkaar in contact komen. En nee, het worden zeker geen beste vrienden!

Tegenwoordige tijd

Ondertussen beleven Suske en Wiske ook spannende avonturen, als ze een mysterieus koffertje in handen krijgen waar flink wat zware jongens interesse in hebben. Ze weten niet goed wat ze met het koffertje moeten, maar weten wel dat het gevaarlijk is. En dus proberen ze het veilig af te leveren bij Barabas. Ondertussen worden ze op de hielen gezeten door een arts die de doden tot leven wekt met robotica, een paar van zijn robots en een mysterieuze dame, die ons al bekend is als Jerusalem. Maar eindelijk leer je hoe Krimson aan zijn bizarre karakter komt!

Recensie over De kronieken van Amoras: De Zaak Krimson 3

Het slotstuk van De Zaak Krimson moet alle touwtjes aan elkaar knopen. Of in ieder geval: zo ver aan elkaar knopen dat de basis is gelegd voor De Kronieken van Amoras, die deze trilogie opvolgt. Dat is wonderlijk gelukt. Het is een bizar back-to-the-future-achtige setting geworden met een heel wat grimmigere ambiance, maar hij is zeker goed uitgepakt. MIsschien wel beter dan de Kronieken van Amoras-saga zelf.

Door: CooleSuggesties
Score: De kronieken van Amoras: De Zaak Krimson 3 krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

De kronieken van Amoras: De Zaak Krimson 3, Charel Cambré
Illustrator: Marc Legendre
Standaard Uitgeverij, 56 pagina’s, paperback.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789002265952. Prijs: 6.99 euro.

Ga direct naar De kronieken van Amoras: De Zaak Krimson 3 op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.