logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De kronieken van Amoras – de zaak Krimson 2

In het eerste deel van De Kronieken van Amoras – de zaak Krimson lazen we mee met Suske, Wiske en hun vrienden. In het bijzonder spelen professor Barabas en Lambik een grote rol. Barabas kruipt namelijk in het geheugen van onze vreemde vriend, om te achterhalen hoe het kan dat hij en Krimson elkaar lijken te kennen. Wie weet levert het nieuwe inzichten in het verslaan van deze geduchte vijand!

Lambik de indrukwekkende

Wat weinig mensen weten en beseffen, is dat ook Lambik ooit jong is geweest. En een stuk dapperder dan je hem kunt voorstellen! In De Kronieken van Amoras – de zaak Krimson 2 gaat het verhaal weer verder. Zo kom je in dit deel meer te weten over de band tussen Lambik en Krimson, of beter gezegd: met dokter Vlogels. Want zo heet hij, in jonger jaren, voor hij de psychopathische pillenslikker wordt die we kennen. Maar er is nog veel meer, want tijdens de afdwalingen van Lambik in het Franse landschap ontdekt hij ook een enorme Nazischat, die door niemand anders gevonden was. Dat is een echte grote ontdekking, waar hij tot op heden nog met niemand over heeft gerept. Dat stelt Barabas natuurlijk voor de nodige raadselen!

Heden en verleden

In De Kronieken van Amoras gaan verleden en heden hand in hand met elkaar samen. Je reist telkens terug van de avonturen van de Jonge Lambik naar de dronken schermutselingen die Lambik in het heden beleeft. Daarbij komen ook Jerom en tante Sidona natuurlijk voor, maar ook Suske en Wiske zijn druk bezig met hun aartsvijand Krimson. Zo hebben ze een mysterieus koffertje weten te bemachtigen dat van hem is geweest. Maar wat er in zit? Dat weten ze nog niet. Ze krijgen het niet open! Maar ze moeten wel vaart maken, want er zitten twee moordlustige dames achter hen aan… waarvan eentje Jeruzalem, die we ook kennen uit de Amoras 2047-reeks.


Recensie over De Kronieken van Amoras: De Zaak Krimson

De Kronieken van Amoras – De Zaak Krimson is een bijzondere proloog voor de Amoras-reeks. Het neemt je mee naar de wereld van Krimson, met de vraag: hoe is hij de psychopaat geworden die hij is? als leidraad. Door in het verleden te duiken probeert professor Barabas achter de waarheid te komen. Maar zoals ook hij ontdekt: je kunt niet altijd vertrouwen op je herinneringen. Zeker niet als ze van Lambik zijn…

Score: 8


Informatie

De kronieken van Amoras 1 – De zaak Krimson 2, Willy Vandersteen, Marc Legendre
Standaard uitgeverij, 56 pagina’s, paperback.
ISBN: 9789002263170. Prijs: 6.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.