logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Kleine Prins, door Agnes de Lestrade en Valeria Docampo

Ik denk dat iedeeen het verhaal van De Kleine Prins wel kent, dat bijna 100 jaar geleden is geschreven door Antoine de Saint-Exupery. Een geweldig mooi boek over een jongetje dat van de ene planeet naar de andere planeet vliegt, zoekend naar zijn eigen weg en manier om te leven. Op iedere planeet beleeft hij weer een ander klein avontuur, wat hem dichter bij een goede set normen en waarden brengt.

Planeetverkenner

De Kleine Prins zit vol vergelijkingen, verbanden, omschrijvingen en diepe betekenissen. Als je er voor open staat, tenminste. In dit grote prentenboek, zo’n 25x28cm in formaat, is het originele verhaal opnieuw verwoord. En vooral: opnieuw in beeld gebracht. De eenvoudige lijntekeningen uit het originele boek zijn namelijk vervangen door kleurrijke en fantasierijke illustraties die stuk voor stuk twee pagina’s omvatten in dit mooie prentenboek.

Voor jong en oud

En nu is de term Prentenboek eigenlijk een gevaarlijk woord, want prentenboeken zijn in de regel bedoeld voor jonge kinderen, die vooral de plaatjes kijken. Het verhaal van De Kleine Prins zal echter jong en oud boeien, waarbij ze zich egeneens kunnen verwonderen over de mooie prenten in dit boek – die je zo aan de muur zou kunnen hangen. En natuurlijk het betoverende verhaal van een piloot die kennismaakt met een Kleine Prins.

Ga direct naar De Kleine Prins op BOL.com.


Recensie over De Kleine Prins

Om een oud en bekend verhaal om te zetten naar een nieuwe stijl, dat is best wel een gewaagde zet. Waarschijnlijk zijn er genoeg lezers die vinden dat de sfeervolle 3d-tekeningen afbreuk doen aan de eenvoudige tekeningen uit het originele boekje. Toch heeft het wel iets, deze dromerige en kleurrijke prenten waar je in kunt verdwalen. Ze passen perfect het verhaal, dat enigszins is het schreven aan het moderne en dagelijkse taalgebruik.

Score: 8


Informatie

De Kleine Prins,
Illustrator: Valeria Bocampo
Uitgever: De Eenhoorn, 56 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789462913622. Prijs: 18.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.