logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Griezelbus 5, Paul van Loon

Paul van Loon heeft met zijn boeken over de Griezelbus een echte kaskraker in handen. Het ene deel na het andere vloog uit zijn typemachine, omringd door spinnenwebben en vleermuizen. In De Griezelbus 5 krijgt de hoofdpersonage, P. Onnoval, een bezoekje van Ferluci, zijn beschermheer. Of beschermduivel, net hoe je het wil zien. Ferluci is namelijk niet zo blij met de prestaties van P. Onnoval. Die zou namelijk heel wat zieltjes voor Ferluci geregeld moeten hebben, maar daar is helemaal niets van terecht gekomen! En dat terwijl hij telkens weer een nieuwe gave kreeg… hij werd weerwolf of vampier, en nog veel meer.

Game on

De Griezelbus 5 is al een paar jaar verkrijgbaar, wat je ook terugleest in sommige onderdelen van het boek. Bijvoorbeeld de manier waarop P. Onnoval zich in dit geval verspreid onder de kinderen. Hij digitaliseert zichzelf namelijk om zo te infiltreren bij een vriendengroepje die met elkaar chatten hebben leren kennen (maar nog nooit met elkaar hebben afgesproken).

Magisch realistisch

En dus brengt P. Onnoval met zijn Griezelbus de kinderen stuk voor stuk een bezoekje via de digitale snelweg. Ja, ook daar rijdt de bus! Telkens presenteert hij de kinderen een spannend verhaal. Hij sleept ze letterlijk het beeldscherm in, om ze vervolgens een griezelig verhaal te vertellen waarin ze zelf een hoofdrol spelen. Daarbij zorgen spannende gebeurtenissen voor een creepy insteek, waar het nodige bloedvergieten niet wordt vergeten.

Informatie

De Griezelbus 5, Paul van LoonIllustrator: Hugo van Look
Leopold, 224 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789025874551. Prijs: 13.99 euro.

Ga direct naar De Griezelbus 5 op BOL.com.


Recensie over De Griezelbus 5

De Griezelbus 5 is een geweldig deel in de reeks boeken over de Griezelbus. Eentje waarin eigenlijk weer wordt teruggegaan naar het eerste boek, waarin korte verhalen je de armharen overeind doen staan. De illustraties zijn wat gedateerd (google maar eens op Clipart) maar de verhalen zijn echt spannend en zullen je nog wel een stukje bijblijven. Pluspunt van dit deel ten opzichte van deel 4,5 is wel dat het minder bloederig en luguber is, maar eerder een tikje naar het suspense-horror met bizarre kwinkslagen.

Score: 8Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.