logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Griezelbus 4 1/2, Paul van Loon

griezelbus 4 1/2Toen ik nog studeerde aan de PABO was er één boek dat helemaal hip en hot was: De Griezelbus. Een ongekend succes, dat de gemoederen goed bezig hield. Wie durfde het boek te lezen? Wie was er niet bang voor de spannende verhalen van deze schrijver? En waar stond die mysterieuze naam, P. Onnoval, nu eigenlijk voor? Nu, jaren later, zijn de boeken nog steeds gigantisch populair. Dat blijkt ook wel uit de tentoonstelling die in het Limburgs Museum gehouden is, maar ook door de release van Griezelbus 4 1/2, dat in feite een heruitgave is van het boek Griezelbus 0: het verhaal van P. Onnoval.

Geschiedenis

In De Griezelbus 4 1/2 maak je een spannende dag mee voor P. Onnoval. Om 01:00 uur in de nacht heeft hij namelijk een bijzondere afspraak, wat een grote verandering in zijn leven teweeg zal brengen. Nog een verandering, want deze mysterieuze man, die woont in een verlaten huis, is ooit gebeten door een weerwolf… en daardoor niet meer helemaal zichzelf. In dit spannende en ook bloederige boek vertelt hij op een bijzondere wijze hoe het allemaal zo ver heeft kunnen komen.

Monsters en zombies

Het spreekt voor zich dat ook dit deel van De Griezelbus doorspekt is met monsters, spoken en zombies. Dat zijn echter vaak de grappigere momenten in het boek, want de spannende momenten kijken vooral terug op P. Onnovals beginjaren, die vooral heel erg agressief blijken te zijn. Tja, jonge weerwolven kunnen zichzelf niet zo goed in de hand houden, weet je, en aangezien P. Onnoval in zijn jonge jaren fink gepest is, zint hij natuurlijk op wraak! Met zijn verhalen, maar ook door een interview door een zombie, komt het echte verhaal van deze verhalenschrijver langzaam aan het licht. Maar durf jij het aan om ’t te lezen?

Conclusie over De Griezelbus 4 1/2

Ben jij benieuwd naar de achtergrond van P. Onnoval, de mysterieuze schrijver van De Griezelbus? Dan ben je met dit boek aan het juiste adres. Let wel: het is een boek vol bloed, wraak en ledematen… dan ben je vast gewaarschuwd! Gelukkig zit er ook een mooie dosis humor in die de spanning wat verzacht. De illustraties zijn wat sober en strak: zwart-wit computer-gemaakte lijntekeningen die er soms wat gedateerd uitzien.

Door:
Score: De Griezelbus 4 1/2 krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

De Griezelbus 4 1/2,
Illustrator: Caren Limpels
Leopold, 159 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789025873851. Prijs: 13.99 euro.

Ga direct naar De Griezelbus 4 1/2 op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.