logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: De Gorgels en het geheim van de Gletsjer, Jochem Myjer

Jochem Myjer weet regelmatig lekker wat stof op te laten waaien. Niet alleen op het toneel of met zijn onlangs gepubliceerde fotoboek (nou ja – het fotoboek over Jochem Myjer) maar ook met zijn kinderboek, De Gorgels. Dit boek is inmiddels het derde boek over de kleine wezentjes, want na het eerste boek over De Gorgels, waarin je kennis maakt met Melle en zijn zusje Limoni, samen met hun waakgorgels Bobba en Belia. De Gorgels en het Geheim van de Gletsjer is eigenlijk het tweede avontuur van Melle.

Het geheim van de Gletsjer

Melle en zijn familie gaan op bezoek bij vrienden van zijn vader in Oostenrijk. In de bergen, waar gletsjers en eeuwige sneeuw liggen. En hoewel de R niet meer in de maand zit, zijn Bobba en Belia toch mee met Melle en Limoni. Eigenlijk hadden de twee gorgels namelijk naar Het Eiland gemoeten, waar alle Gorgels elkaar weer ontmoeten. Gelukkig maar, want de hulp van Bobba en Belia is hard nodig in de barre omstandigheden in de bergen. Daar is namelijk iets vreselijks aan de hand. De Berggorgels zijn verdreven uit hun gebied door Kotsbalgers, de allergevaarlijkste tegenstanders en ziektemakers die de Gorgels tegen zich kunnen hebben!

Bergleven

Gelukkig hoeven Melle en zijn zusje het geheim van de gletsjer niet samen te trotseren. De dochter van hun gastouders, Katja, is namelijk ontzettend bedreven in de bergwereld en het beklimmen van de bergen. Zonder haar tussenkomst, haar kennis over de omgeving en de gave om het weer feilloos te voorspellen, komen ze heel ver. Zo gaan ze aan het werk om de berggorgels te redden, de kotsbalgers te verslaan en het grote geheim van de kleine wezentjes beschermen.

Ga direct naar De Gorgels en het geheim van de gletsjer op BOL.com.


Recensie over De Gorgels en het geheim van de gletsjer

CooleSuggesties topper

De Gorgels en het geheim van de Gletsjer is een spannend en leuk boek over magische kleine wezentjes die kinderen gezond houden en ze beschermen tegen ziekte. Deze Gorgels zijn heel klein en bijna onzichtbaar, slechts enkele kinderen kunnen ze zien. in dit deel gaan Melle en zijn familie naar Oostenrijk, waar ze aan de voet van een gletsjer verblijven bij kennissen. Je leert dus niet alleen meer over de Gorgels en de Berggorgels, over Kotsbalgers en ziektemakers, maar ook over het land, de dieren die er wonen en natuurlijk over gletsjers. Het boek is heerlijk geschreven, met fijne grapjes en een leuke fantasietaal. De tekeningen van Rick de Haas zijn sprekend en expressief. Ze brengen het verhaal sprankelend tot leven.

Score: 9


Informatie

De Gorgels en het geheim van de gletsjer,
Illustrator: Rick de Haas
Uitgever: Leopold, 200 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789025875350. Prijs: 17.50 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.