logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De geheimzinnige verdwijning van Toni Malloni

Wanneer je iemand verliest in het leven, kan dat diepe sporen achterlaten. Zeker als het onbekend is wat er met die persoon is gebeurt, zoals met de geheimzinnige verdwijning van Marcello Malloni, Maestro van Magische Mirakelen. Zijn kleinzoon Toni Malloni hoort de verhalen van zijn grootvader, maar veel krijgt hij niet los. Niemand wil iets over hem vertellen! Tot hij een grote kist vind op de zolder van zijn grootmoeder, wanneer zijn moeder en hij alle spulletjes inpakken. Zijn grootmoeder is namelijk overleden.

Verdwijnartiest

Nu moet je weten dat de opa van Toni Malloni een groot goochelaar was: hij kon zo’n beetje alles laten verdwijnen. Het moest steeds groter en gekker natuurlijk, om het publiek tevreden te houden. Tot hij op een gegeven moment zelf verdween. Zo, vanaf het podium. Niemand heeft hem ooit nog gezien! Zijn grootmoeder was er natuurlijk niet blij mee – die heeft alle spullen van zijn opa in een kist gestopt. En die kist heeft Toni nu voor zijn neus. Langzaam maar zeker vind hij steeds meer spullen die hij graag eens beter bekijkt. Met de toverhoed op zijn hoofd en zijn armen vol spullen loopt hij naar beneden… en verdwijnt naar Malloniland, waar hij in de kist boeken over heeft gevonden.

Magische wereld

Malloniland is een heel magische wereld, zoals je begrijpt. Niet is wat het lijkt, alles kan en bijna alles mag. Toch heeft Tobi slechts een doel voor ogen: het vinden van zijn grootvader. Volgens Tobi moet hij wel naar Malloniland zijn afgereisd. Telkens weer vind hij nieuwe aanwijzingen dat zijn opa hier geweest moet zijn. Tekeningen van de kleurrijke figuren in Malloniland staan op zijn speelkaarten, hij heeft een stripboek met plaatjes uit het land… maar toch is het anders. Het lijkt wel in te dutten, te vervallen. Zal het Tobi lukken om Malloniland te redden én zijn opa te vinden?


Recensie over De geheimzinnige verdwijning van Toni Malloni

In De Geheimzinnige Verdwijning van Toni Malloni verdwijnt Toni in de magische hoed van zijn opa – misschien wel net zoals die verdween, tientallen jaren geleden. Hij komt in een magische wereld die bijna aan het wegkwijnen is. Daar ontmoet hij een paar kleurrijke personages die hem helpen om de geschiedenis van zijn grootvader te ontrafelen, maar zal hem dat wel lukken, voor ze hem in de normale wereld te erg gaan missen? Een spannend magisch avontuur met af en toe wat lastige woorden en de kenmerkende vrolijke, losse pen-illustraties van Harmen van Straaten

Score: 7Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

De geheimzinnige verdwijning van Toni Malloni,
Illustrator: Harmen van Straaten
Uitgever: Leopold, 104 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789025875466. Prijs: 11.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.