logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Geheimen van Geluk, Stefano Agabio

Gelukkig zijn – wie wil dat nou niet? Toch blijkt het een stuk moeilijker dan je denkt. Dat getuigt wel als je even rond kijkt. Hoe veel mensen kunnen nu echt zeggen dat ze gelukkig zijn? Stress, werkdruk, sociale druk, de angst om dingen te missen… het is veel gemakkelijker om aandacht te schenken aan de dingen die energie vreten dan de dingen die je juist heel veel energie kunnen geven. In het boekje De Geheimen van Geluk lees je ontzettend veel citaten die te maken hebben met geluk. In de breedste zin van het woord.

Geluk vinden en schenken

In de citaten uit het boekje De Geheimen van Geluk gaat het werkelijk alle kanten op. De ene kant gaat het om het vinden van geluk in heel kleine dingen. Een glimlach, een mooi moment, een goede zonsopkomst. Maar het gaat ook om het delen van geluk met andere. Wat zou een glimlach van jou doen bij een ander? Die zal daar vast niet heel veel bozer van worden! Alle citaten zijn geschreven door de Groten Der Aarde, zoals Aristoteles, Albert Einstein, Isaac Asimov, Paul Simon, Gandhi en Winnie de Poeh. En nee, die zul je niet snel nog een keer in dezelfde zin tegenkomen!

Wisselend

De uitspraken zijn heel wisselend van aard, maar ook heel wisselend van achtergrond. Ik heb daar persoonlijk nog geen lijn in kunnen ontdekken. De felgele achtergrond is voorzien van een zwart-witillustratie, met de uitspraak uitgevoerd in een verzameling bonte lettertypes.

Conclusie over De geheimen van geluk

De Geheimen van Geluk is een bonte verzameling citaten uit iedere uithoek van de wereld en uit alle eeuwen tot nu toe. Van oude Chinese gezegdes tot uitspraken van Winnie de Poeh – het gaat werkelijk alle kanten op. Jammer genoeg zijn een redelijk groot aantal uitspraken te dicht op de brontaal vertaald, wat in het Nederlands niet altijd goede zinnen oplevert. Daarbij is het jammer dat de achtergrond niet past bij de quote zelf – maar als iemand de link snapt hoor ik het graag. Voor de verzamelaar is het wel een mooie verzameling citaten.

Door: CooleSuggesties
Score: De geheimen van geluk krijgt 6 van de 10 punten.

Informatie

De geheimen van geluk, Stefano Agabio
Deltas boeken, 144 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789044750676. Prijs: 14.95 euro.

Ga direct naar De geheimen van geluk op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.