logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Complete Buikspieren trainingsgids


Nu is de toevoeging Complete natuurlijk een tikje aangedikt. Er zijn heel wat meer oefeningen die je kunt doen voor je buikspieren! Wel is het zo dat alle buikspieren worden aangesproken in de oefeningen die in De Complete Buikspieren Trainingsgids worden besproken, dus in dat opzicht klopt het dan weer wel. De opzet van het boek is heel eenvoudig: alle oefeningen worden in 2 stappen uitgelegd, in woord en beeld.

Praktisch

Dat is wel zo duidelijk. Je leest niet alleen wat je moet doen (en waar je op moet letten) maar je ziet het ook, uitgebeeld door het trainingsmodel die je ook op de voorkant van het boekje ziet. Een enkele keer wordt er zelfs nog een schepje bovenop gedaan en krijg je een extra uitdagende oefening te zien, zodat je jezelf nog meer kunt uitdagen. Maar, zoals ook in de inleiding staat geschreven: doe rustig aan! Rome is ook niet in 1 dag gebouwd, dus jouw sixpack hoeft dat ook niet te zijn 🙂

Hulpmiddelen

De Complete Buikspieren Trainingsgids is een praktisch boekje vol oefeningen waar je thuis mee aan de slag kunt, maar die je ook in de sportschool prima kunt gebruiken. Bij sommige oefeningen heb je namelijk wat hulpmiddelen nodig, die je thuis wellicht niet hebt staan. Denk daarbij aan een oefenbankje, een trainingsbal of een yogabal. Dan is een mat in een sportschool wel zo praktisch! Het belangrijkste hulpmiddel vind je echter voor in het boek: de inleiding. Inleidingen zijn vaak de ‘handleidingen’ van boeken en worden daarom ook meestal overgeslagen. Stom! Want alleen als je de handleiding leest kom je achter de geheime mogelijkheden… en lees je in dit geval wat je zeker moet doen of absoluut achterwege moet laten. Lezen dus, want dan krijgt je training meteen een plusje.


Recensie over De Complete Buikspieren Trainigsgids

Wil jij een goed zichtbare sixpack? Welnu: die krijg je niet met alleen wat sit-ups! In dit compacte boek lees je hoe je alle buikspieren in je lichaam aanspant en traint. Zelfs je rugspieren worden niet vergeten – die twee werken namelijk nauw samen. De tekst en uitleg is duidelijk, en mocht je nog vragen hebben kun je kijken naar de bijbehorende foto’s. Het is een boekje voor iedereen die wil weten hoe je goed moet trainen – een volledig naslagwerk voor de basic buikspieroefeningen.

Score: 7


Informatie

De Complete Buikspieren trainingsgids, Wolfgang Miessner
Deltas boeken, 96 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789044750782. Prijs: 9.95 euro.

Ga direct naar De Complete Buikspieren trainingsgids op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.