logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: De chocolade bar, Anne-Marij de Koning

De chocolade bar recensie

Ik houd van chocolade. En laten we eerlijk zijn: daarin ben ik vast niet de enige! Maar… ik ben lang niet altijd tevreden over de chocolade die ik eet. Nee, daar ben ik stiekem iets te kieskeurig voor geworden door de jaren heen. Het is vooral zoet, met rare stukjes krokante dingen erin. Dan kun je beter zelf aan de slag gaan om je eigen combinaties te maken! De chocolade bar, een boek van Anne-Marij de Koning, helpt daarbij.

Alles chocolade

Anne-Marij de Koning neemt de vrijheid om het concept ‘chocoladereep’ tot het uiterste te rekken. Want hoewel ze begint met chocoladerepen (het eerste hoofdstuk is gewijd aan het namaken van de bekende chocoladerepen die je bij iedere supermarkt of tankstation kunt scoren) en een aantal vrije interpretaties met fruit, noten en stukjes koek of karamel, gaat ze daarna over in het omhullen van koekjes in chocolade of het omvormen van plaattaarten tot repen, zodat het ook binnen deze categorie valt. Een leuke en vooral originele benadering, waar je tijdens feestjes hoge ogen mee zult gooien!

Vanuit de praktijk

Sommige dingen leer je beter door ze te doen. Hoewel je een korte introductie krijgt over hoe je chocolade het beste smelt en op temperatuur krijgt, wordt je al snel in het diepe gegooid. Dit is volgens mij één van de boeken over chocolade waar het onderwerp ‘smelten’ vrijwel niet aan de orde komt. Aan de techniek zelf wordt minder dan één pagina geschreven, hoewel er ook bijna een pagina staat (die erg praktisch is trouwens) over eerste hulp bij chocoladeproblemen. Nou ja – bij het verwerken ervan. Chocolade is nooit een probleem 🙂


Ga direct naar De chocolade bar op BOL.com.

Recensie over De chocolade bar

Het is in de chocolade bar gelukt om een heerlijke verzameling recepten te bundelen die stuk voor stuk iets toevoegen aan het verhaal. Het klinkt namelijk eenvoudig, zo’n reep maken met noten en vruchten erin, maar in welke verhoudingen doe je dat… en in welke combinaties? Naast bijzondere variaties op de bekende candybars maak je ook je chocoladerepen vanuit je eigen keuken, waarbij toegankelijkheid en laagdrempeligheid voorop staat. Dit is geen kookboek voor puristen, maar een heel toegankelijk boek voor wanneer je jouw eigen verwennerijen wil maken, met de ingrediënten en smaken die jij lekker vind. De taartrepen op het einde zijn een grappige aanvulling op het concept.

Score: 8


Informatie

Titel: De chocolade bar
Auteur:
Uitgever: Good Cook
Aantal pagina’s: 100
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789461432643
Prijs: 14.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.