logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De beproevingen van Apollo 2 – De duistere voorspelling, Rick Riordan

De beproevingen van Apollo 2 - De duistere voorspellingVan Rick Riordan ben ik pas boeken gaan lezen toen hij de boeken van Magnus Chase ging schrijven, waarin de Noorse Mythologie een plekje op aarde kreeg. Maar hij had natuurlijk al een flinke boekenreeks achter zich met de boekenreeks over Percy Jackson. In De Beproevingen van Apollo richt hij zich op de alom bekende god Apollo, die van zijn voetstuk is gevallen en inmiddels door het leven moet als de menselijke puber Lester. Een flinke uitdaging – hij zal het zonder zijn magische krachten moeten doen. Gelukkig heeft hij nog wel een deel van zijn goddelijke geheugen ter beschikking en wordt hij bijgestaan door een aantal andere ‘slachtoffers’ van Zeus’ slechte bui: het inmiddels menselijke orakel Calypso, de metalen draak Festus, die kan veranderen in een koffer en de – nog wel magische – zoon van Hephaistos, Leo Valdez.

Rondreis door Amerika

Zeus heeft dus een aantal goden en halfgoden tot mensen gedegradeerd, maar dat is natuurlijk niet voor eeuwig en altijd. Welnee, er is nog genoeg aan te doen! Nou ja… dat zou in ieder geval moeten zijn. Ze moeten bijvoorbeeld een aantal goede daden verrichten om weer een streepje voor te halen bij de Grote Zeus. Maar welke daden? Daarvoor moet Apollo eerst in de buurt van het Orakel in de Grot van Trophonios weten te komen. Maar dat is nog lang niet zo eenvoudig als je zou denken! Zeker niet omdat Apollo’s geheugen hem flink in de steek laat door de menselijke puberhersenen van Lester. En omdat hij flink wordt tegengewerkt door de Romeinse keizer Commodus, die een voorliefde heeft voor bloedvergieten en ellende. 

Conclusie over De beproevingen van Apollo 2 – De duistere voorspelling

In dit tweede deel over de Beproevingen van Apollo gaan Lester en zijn kornuiten weer op pad om het beruchte Orakel te vinden. Dat blijkt alles behalve eenvoudig, zeker omdat er nogal wat tegenstand is en de hele godenwereld op zijn kop staat. Met veel sarcasme, puberale tegenzin en vooral uitwijdingen over zijn ervaringen en handelingen als Griekse God komt Apollo/Lester steeds dichter bij zijn doel. Die verhalen over vroeger en het geklaag over het slechte geheugen en het ontbreken van zijn magische krachten beginnen na een tijdje wel te vervelen, moet ik zeggen. Daardoor is het bovendien een chaotisch geschreven boek geworden, dat van de hak op de tak springt, om vervolgens weer op de verhaallijn terug te komen. Het is wel grappig, maar te chaotisch naar mijn smaak.

Door:
Score: De beproevingen van Apollo 2 – De duistere voorspelling krijgt 6 van de 10 punten.

Informatie

De beproevingen van Apollo 2 – De duistere voorspelling,
van Goor, 400 pagina’s, paperback.
Vanaf: 13 jaar. ISBN: 9789000351039. Prijs: 18.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.