logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: De beller op lijn vier, J.D. Barker

De beller op lijn vier recensie

JD Barker is druk bezig om een populaire schrijver te worden. Hij weet in een mum van tijd een spanningsboog neer te zetten die je de rest van het boek vasthoudt. De Beller op Lijn Vier vormt daar geen uitzondering op! Het boek speelt zich af op een hectische vrijdagochtend in het midden van Manhattan, en draait rond de radiostudio van controversiële talkshowhost Jordan Briggs.

Scherpe humor trekt de aandacht

Jordans radioprogramma is grappig, maar tegen het grove aan. Ze zet iedereen op zijn nummer, of het nu een gast is in haar show of een toevallige beller. Deze dag begint al slecht: het verkeer zit tegen, waardoor ze te laat komt. Bovendien is het haar niet gelukt om zangeres Meghan Trainor in haar show te krijgen, zij treedt op in het Rockefeller Center voor de Today Show. Jordan parkeert haar auto midden op straat, zet hem op slot en loopt naar het kantoor. Daarbij wordt ze gevolgd door NYPD-agent Cole Hundley.

Gevaarlijke beller

Tijdens de uitzending krijgt Jordan een telefoontje van Bernie. Hij vraagt haar ​​of ze gele taxi’s of Ubers prefereert. Jordan kiest voor de gele taxi’s, die vervolgens door de rest van het boek zullen voorkomen. Onder verschillende taxi’s zit namelijk C-4 en Bernie begint ze willekeurig op te blazen. Het duurt even voordat Jordan en de producer Billy de link naar Bernie hebben gelegd, waarna ze alleen maar kunnen wachten tot hij terugbelt om erachter te komen wat hij echt van plan is. En agent Hundley zit er midden in: hij was toevallig in de buurt van Jordans gebouw op het moment dat de explosies begonnen. Al snel zal duidelijk worden dat hij geen gewone politieman is en krijgt hij verschillende kansen om een ​​held te zijn. 

Uit de hand

Bernie belt terug en onthult dat het geen toeval is dat dit allemaal plaatsvindt op de dag dat senator Alonzo Moretti een gast in de studio is. Sterker nog: veel van de veroorzaakte chaos blijkt een vooropgezet plan van Bernie te zijn, en langzaam maar zeker ontdek je wat Bernie’s redenen zijn om te doen wat hij doet. Het duurt niet lang voordat Jordan’s gebouw en haar hele staf het volgende doelwit worden van deze maniakale persoon. Om het nog erger en persoonlijker te maken voor Jordan, bezoekt haar 11-jarige dochter Charlotte die dag de studio en wordt ze ontvoerd. Bernie probeert zelfs te onderhandelen over de levens van het personeel van Charlotte en Jordan in ruil voor het neerschieten en vermoorden van senator Moretti door Jordan.


Ga direct naar De beller op lijn vier op BOL.com.

Recensie over De beller op lijn vier

CooleSuggesties topper

De Beller op Lijn Vier is een spannende en meeslepende thriller die continu een nieuw stukje actie aanvoert. Dat klinkt als een hele opgave, maar JD Barker blijft maar doorrazen met nieuwe ontwikkelingen of spannende, sluimerende gevaren. Er zijn zoveel onthullingen, plotwendingen en nieuwe bedreigingen dat je bijna zou denken dat je in een Bond-film verwikkeld zit. Toch is dat niet zo, maar pagina’s verslinden zul je zeker!

Score: 9


Informatie

Titel: De beller op lijn vier
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 400
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022592816
Prijs: 20.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. G. van der Feen avatar
    G. van der Feen

    Een wel heel erg ongeloofwaardig verhaal. Onbegrijpelijk waar al die sterren vandaan komen!

    1. Dennis van Houts avatar

      De waardering is niet altijd van de geloofwaardigheid van het verhaal. Soms is het gewoon lekker om te verdwalen in een spannende pageturner!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.