logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Dat is je eigen zaak! Klokhuis boeken

Ondernemen is een vak apart. Je hebt een goed idee nodig, maar ook een aanpak, vastberadenheid … en kennis van zaken. Want hoewel sommigen prima een eigen bedrijf kunnen opstarten zonder er lang bij hoeven nadenken, is het nog lang niet zo eenvoudig! Er komen allerlei regeltjes en wetten bij kijken, je moet aan 1001 dingen denken… en dat kan voor sommigen de druppel zijn om niet voor zichzelf te beginnen. Zonde! Dat vonden ze ook bij het Klokhuis. Naast een serie over het ondernemerschap (voor kinderen) komt nu een boek met alle belangrijke informatie op een rijtje. Rat is je eigen zaak! helpt je op weg naar je eigen bedrijf – of naar een beter bedrijf, als je al aan de slag bent.

Alle kanten

Wat zo goed is aan Dat is je eigen zaak! is dat het van alle kanten kijkt naar het ondernemerschap. Alles komt aan bod. Sommige dingen zullen echt voor jou van toepassing zijn, andere minder, maar het meeste uit dit boek is wel voor iedereen interessant. Hoe maak je reclame, hoe bereken je jouw winst, wat mag je wel en niet doen, wat zijn goede manieren om te starten? Zelfs een stukje marketing (Maak jacht op de klant) komt aan bod – iets dat je zeker niet mag overslaan. Want die klanten? Die komen meestal niet vanzelf naar je toe!

Informatief en leesbaar

De kracht van de Klokhuisboeken, zo ook in dat van Dat is je eigen zaak! Is dat het ontzettend leuk is om te lezen. Je hebt eigenlijk niet eens door dat het gaat om een informatief boek! Dankzij de vele illustraties en foto’s komt het verhaal helemaal tot leven. Let wel: je moet af en toe het boek wegleggen om zelf na te denken. Om de kennis een plekje te geven in je hoofd en na te denken over hoe je die informatie zult gebruiken in je eigen onderneming. Want dan pas wordt je bedrijf een echt succes!

Ga direct naar Het Klokhuis onderneemt: Dat is je eigen zaak! op BOL.com.


Recensie over Het Klokhuis onderneemt: Dat is je eigen zaak!

CooleSuggesties topper

Dit boek, gemaakt door de producenten van Het Klokhuis, wil kinderen stimuleren om een eigen bedrijf te beginnen. En als het met dit boek niet gaat lukken, dan weet ik het niet! Let wel: een eigen bedrijf kost natuurlijk ontzettend veel tijd en doorzettingsvermogen. Dankzij de tips, trucs en informatie uit dit boek zul je echter niet veel tijd kwijt zijn met het nazoeken van de belangrijkste informatie. Zo krijg je meteen een vliegende start – en dat is altijd prettig.

Score: 9


Informatie

Het Klokhuis onderneemt – Dat is je eigen zaak!,
Illustrator: nvt
Uitgever: Kluitman, 128 pagina’s, paperback.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789020673647. Prijs: 15.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.