logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Darknet, Matthew Mather

Waar je aan de publieke kant van het internet verstookt wordt met kattenfilmpjes, vervelende advertenties en een heleboel spam, is er nog een andere hoek in het Internet te vinden, waar duistere zaakjes verhandeld worden. Het Darknet is een gebied op het internet waar je beter niet kunt rondhangen, zo ontdekt ook Jake O’Connell. Inmiddels is hij een redelijk succesvolle beursmedewerker, maar ooit zat hij in de criminaliteit. Jake is dus wel bekend met het Darknet, iets waar hij gebruik van zal moeten maken. Wanneer hij een telefoontje krijgt van Sean Womack, een oude jeugdvriend, weet hij dat er iets mis is. Sean wordt namelijk doodgereden door een dubbeldekker, terwijl hij aan het bellen is. De maffia komt achter Jake aan, want die willen geld van hem zien.

China

Er gebeurt meer op het internet – het is niet voor iets het Wereldwijde web! In China ontdekt een wetenschapper namelijk dat ze op een hitlist staat. Geen top40 muzieklijst, maar een lijst met doelwitten. Prijsje erachter, en jagen maar! Ze ontdekt dat ook Jake op deze lijst staat. Ze zoeken contact met elkaar, waarbij ze gebruik kunnen maken van elkaars talenten en kennis om er achter te komen waarom ze doodgewenst zijn… en wie er achter de moordopdracht zit.

Wisselwerking

Doordat het plot uit meerdere personen bestaat, is het mogelijk om het verhaal regelmatig vanuit een andere invalshoek te vertellen. Dat werkt op zich best goed. Matthew Mather heeft in Darknet het verhaal goed in de smiezen, waardoor er weinig tot geen gaten vallen in de verhaallijn. Perfect is het verhaal echter niet. Door de technische termen en de uitleg die daar aan gekoppeld wordt, wordt het tempo regelmatig uit het verhaal getrokken. Heel erg jammer, maar aan de andere kant is het wel goed dat de schrijver laat zien dat hij weet waar hij het over heeft.

Ga direct naar Darknet op BOL.com.


Recensie over Darknet

Darknet is een spannende thriller, maar niet super spannend. Het verhaal steekt goed in elkaar, maar de uitleg over de technische termen trekt het tempo regelmatig omlaag. Bovendien krijgen de personages niet de aandacht die ze nodig hebben, ze maken weinig ontwikkeling mee en je krijgt ook weinig van hun persoonlijke geschiedenis mee. Erg jammer, dat had het boek meer diepgang kunnen geven.

Score: 6Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Darknet,
Illustrator: nvt
Uitgever: Karakter uitgevers, 346 pagina’s, paperback.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789045217918. Prijs: 19.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.