logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Dagboek van een Slime, een niet-officieel Minecraft avontuur

Minecraft heeft ontzettend veel fans. Het is dan ook een erg leuk en stiekem ook wel een beetje een leerzaam spel. Je moet bouwen, ontwikkelen, bedenken en met alle middelen die je ter beschikking hebt, zien te overleven. Bovendien kun je het zo’n beetje op iedere computer spelen, het spel is grafisch niet heel zwaar of lastig, waardoor je het ook op goedkopere of oudere computers kunt spelen. Een absolute win-winsituatie, dus. Om het spel heen zijn al heel wat boeken, merchandise en zelfs tijdschriften verschenen. Zojuist heb ik het boek Dagboek van een Slime uitgelezen, over het dagelijks leven van een echte Slime creature uit Minecraft

Slibertius

Wie er achter Dagboek van een Slime zit? Dat is Slibertius natuurlijk, een beetje een vreemde snuiter als je hem vergelijkt met andere Slimes. Slibertius, ofwel Bert voor vrienden, schrijft in zijn Dagboek van een Slime over zijn allergrootste passie. Hij wil namelijk helemaal geen eng en slijmerig monster zijn. In tegendeel. Hij wil juist geliefd worden door iedereen. En niet alleen om zijn persoonlijkheid, maar vooral ook vanwege zijn kleding. Hij wil namelijk de beste modeontwerper worden van de hele Overworld! Maar of die droom wel haalbaar is voor een kubus zonder armen of benen?

Ontwikkeling

Door dit dagboek heen leef je mee met Bert in zijn zoektocht naar zowel de faam als een manier om kleding te ontwerpen. Ideetjes en suggesties genoeg, dat is niet het probleem, maar hoe krijg je dat voor elkaar, als eenvoudige Slime? Beide missies zorgen voor spannende avonturen door de wereld van Minecraft, waarbij hij de hulp inroept van verschillende wezens en monsters. Ze hebben namelijk allemaal iets nodig, langzaam maar zeker helpen ze elkaar allemaal.

Ga direct naar Dagboek van een slime op BOL.com.


Recensie over Dagboek van een slime

Dagboek van een slime bekijkt de wereld van Minecraft vanuit een heel ander perspectief: dat van de monsters. Een grappig en aandoenlijk monster, bovendien, dat een onnavolgbare droom heeft om iets te zijn wat praktisch gezien natuurlijk niet kan, maar waar hij vooral acceptatie voor zoekt. Een subtiel ent taboedoorbrekend boek over acceptatie in de gemeenschap en het accepteren van wie je bent en wil zijn. De illustraties zijn helemaal te gek, met in de tekst verschillende expressieve elementen. Het is makkelijk geschreven en door de vele illustraties lees je het in een ruk uit.

Score: 8


Informatie

Dagboek van een slime,
Illustrator: Book kid
Uitgever: Baeckens Books / Kluitman, 144 pagina’s, paperback.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789059245877. Prijs: 9.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.