logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Cucina Povera, Roberta Pagnier


In Cucina Povera draait het om ‘gewoon’ Italiaans eten, zonder daarin heel exclusief te worden met kleine liflafjes en dure ingrediënten. Koken met normale producten en vooral met veel no-waste recepten. De ‘armeluiskeuken’ vormt eigenlijk de basis van de zo geprezen Italiaanse keuken. Kook met wat je voor handen hebt, haal je ingrediënten van lokale boeren en kook met de seizoenen mee. Dat principe komt in Cucina Povera goed naar voren.

Tips van de expert

Roberta Pagnier, die je vast kent van 24Kitchen, het SBS6-programma ‘Wat eten we’ of haar deelname aan Expeditie Robinson, deelt haar kennis uit de keuken. Ze vertelt je hoe haar voorraadkast er uitziet, hoe je de beste ingrediënten kunt kopen en op welke manier je de beste resultaten behaalt voor eenvoudige basisrecepten. Die kennis deelt ze in het eerste hoofdstuk, met basisrecepten voor onder andere bouillon, risotto, pesto en tomantensauzen.

De hele keuken rond

De recepten in Cucina Povera zijn onderverdeeld in pasta, brood, bonen, rijst en granen, ei en kaas, groente, vis, vlees en zoet. Maar natuurlijk zijn er ook pasta’s met eieren en bonen met spek, indien gewenst. Eén ding is zeker: deze recepten zijn toegankelijk en haalbaar voor iedereen, je hoeft geen keukenprins of -prinses te zijn. Elk van de 100 recepten wordt door Roberta ingeleid met een korte beschrijving van het gerecht of van een ingrediënt.


Ga direct naar Cucina Povera op BOL.com.

Recensie over Cucina Povera

CooleSuggesties topper

De Italiaanse keuken heeft een goed plekje veroverd in de Nederlandse huishoudens: wekelijks staat ook hier minstens één Italiaanse maaltijd op tafel. Soms een heel eenvoudige pasta carbonara, maar ook risotto en lasagne komen meer dan regelmatig voorbij. Deze tips en technieken zijn daarbij zeker welkom, ze leveren al direct betere resultaten. Dat ze daarnaast fijne recepten geeft met praktische ingrediëntsuggesties, maakt het boek helemaal compleet. Onze Italiaanse gerechten zijn er in ieder geval al een stuk op vooruit gegaan: tijd voor die van jou!

Score: 9


Informatie

Titel: Cucina Povera
Auteur:
Uitgever: Fontaine uitgevers
Aantal pagina’s: 192
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789464042252
Prijs: 24.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.