logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: CoderDojo – Maak je eigen game

coderdojo maak je eigen gameCoderDojo is een stichting die zich inzet om het programmeren onder de aandacht te brengen in al zijn vormen en uitingen. Van het werken met Scratch tot het bouwen van je eigen website, of bijvoorbeeld door te programmeren in JAVA-script, zoals in het boek Maak je eigen game. Daarin ga je namelijk helemaal zelf aan de slag om stap voor stap je eigen computerspel te maken. Hoe gaaf is dat? We slaan snel het boek open om aan de slag te gaan. Lees ook onze recensie over CoderDojo: Bouw je eigen website.

Ninja-stijl

De naam Coder-Dojo zegt het eigenlijk al wel: dit boek is niet bepaald zoetsappig of lieflijk met roze bloemetjes aan de rand. Dit is een stoer boek, waarin je de kneepjes van het vak krijgt uitgelegd door een stel ninja’s! Stap voor stap leren ze jou hoe je een game bouwt, hoe je randvoorwaarden stelt, hoe je karakters kunt laten bewegen en zelfs hoe je valstrikken zet in je eigen computerspel, om het wat moeilijker te maken.

Uitleg in woord en beeld

Wat zo prettig is aan het boek CoderDojo – Maak je eigen game, is dat iedere stap heel prettig wordt uitgelegd. Zo leer je waarom je bepaalde commando’s gebruikt en wat ze doen, zodat je ze later in een andere vorm kunt gieten en kunt gebruiken in jouw eigen game, naar jouw maatstaven. Het is dus niet alleen het feit dat je met dit boek een eigen avonturengame kunt maken, maar ook vooral de manier waarop het je wordt aangeleerd: zodat je zelf ook snapt wat je typt. Alleen dan kun je die geleerde kennis ook gebruiken in toekomstige projecten. Dat je na dit boek een eigen gemaakt computerspel hebt, is natuurlijk super stoer en mooi meegenomen.

Conclusie over CoderDojo – Maak je eigen game

Programmeren is nog altijd heel belangrijk. We nemen veel te snel voor lief wat je allemaal kunt doen met een computer of smartphone. Daar heeft toch ooit iemand achter gezeten om het programma te schrijven en vorm te geven! Met dit boek leer je de basis van het programmeren, maar dan helemaal vanuit te praktijk. Je gaat stap voor stap een eigen game maken. Het boek is licht chaotisch vormgegeven, maar het is niet onoverzichtelijk. Stukje bij beetje groeit het computerspel, waarbij jij als programmeur precies leert wat je doet, en waarom. Dat is echt wel de kracht van CoderDojo. Unleash your inner Ninja!

Door:
Score: CoderDojo – Maak je eigen game krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

CoderDojo – Maak je eigen game,
Meis en Maas, 96 pagina’s, paperback.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789030503279. Prijs: 12.95 euro.

Ga direct naar CoderDojo – Maak je eigen game op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.