logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Cocktailkenner word je zo! Mickael Guidot

Cocktailkenner word je zo

Sinds kort heb ik cocktails ontdekt. Natuurlijk kende ik ze al langer, maar had ik ze nog nooit echt zelf gemaakt. En dat is echt heel erg leuk om te doen! Maar als je een echte beginner bent – zoals ik – is het lastig om te ontdekken wat je nu wel en niet moet doen, waar je op moet letten en hoe je de beste mixen onder elkaar zet. Bovendien zijn er nog al wat cocktails die je zou moeten kennen… welke recepten moet je aanhouden? In Cocktailkenner word je zo lees je alles over de basisstappen, de kennis die je absoluut in huis moet hebben en een paar heel coole recepten.

De basiskennis

Als de basis niet goed is, kun je alles net zo goed tegen de vlakte gooien. Dat is het advies dat mijn vader me ooit gegeven heeft, en hij heeft daar natuurlijk wel een beetje gelijk in. Een beetje, want er zijn genoeg voorbeelden van projecten die prima renderen zonder de perfecte basis. Maar als je die basis wel goed in orde hebt zal je plan eerder slagen, dat is wel zo. Als je ergens aan begint, is het dan ook slim om genoeg kennis in huis te hebben om daarna flexibel te kunnen schakelen. In het boek Cocktailkenner word je zo lees je dan ook een korte introductie in de cocktailwereld, maar vooral ook over hoe je te werk gaat bij het maken van cocktails. Welke hulpmiddelen heb je nodig, welke glazen je het beste gebruikt en in welke volgorde je alle ingrediënten in het glas, de shaker of de blender doet. Kijk, dat is een goede basis voor de verdere cocktails!

Recepten

Natuurlijk vind. Je ook meer dan genoeg recepten voor cocktails in dit boek, hoewel dat niet de pijler is van het werk. Toch zijn ongeveer 50 pagina’s voorbehouden voor een grote variatie aan cocktails, van een Virgin Mary tot de Vesper, van een Daiquiry tot een Manhattan. En natuurlijk mogen de Margarita en de Pina colada niet ontbreken. Bij ieder recept staat omschreven hoe veel je van alle ingrediënten nodig hebt, wat voor glas je gebruike en op welke manier je de cocktail door elkaar zet. In een klein en comtact stappenplan weet je bovendien precies hoe je de cocktail presenteert, en voor wanneer je hem het best presenteert.

Recensie over Cocktailkenner word je zo

Cocktailkenner word je zo is een stoer en uitgebreid boek voor iedereen die meer wil weten over het maken van cocktails. Het is echt een boek voor de beginnend cocktailist, alle aspecten komen aan bod, van manieren om te shaken (ja, inclusief de bekende fancy moves van Tom Cruise in de film Cocktail!) tot aan de glazen die je moet gebruiken, van het mixen van de ingrediënten tot het ultieme moment waarop je de drankjes presenteert. Met een leuke lijst aan cocktailbars en adresjes om te shoppen!

Door: CooleSuggesties
Score: Cocktailkenner word je zo krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

Cocktailkenner word je zo, Mickael Guidot
Good Cook, 216 pagina’s, hardcover.
Vanaf: jaar. ISBN: 9789461431905. Prijs: 22.50 euro.

Ga direct naar Cocktailkenner word je zo op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.