logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Chinees! Suzie Lee

Het is altijd spannend om ver buiten te deur te koken. Kookboeken hebben namelijk de eigenschap of om té exotisch te koken, waarbij je stad en land moet afreizen om de juiste ingrediënten te halen, of om zo vereenvoudigd te werk te gaan, dat je net zo goed wortelstamp op tafel kunt zetten. Chinees! van Suzie Lee combineert die beide technieken op een briljante manier: het gebruikt typisch Chinese gerechten, maar dan wel met ingrediënten die je in de wat uitgebreidere supermarkten wel kunt vinden. Heel af en toe zul je een uitstapje moeten maken naar een Aziatische supermarkt, maar die recepten kun je eigenlijk op één hand tellen.

Zelfgemaakt

Erg tof vond ik de introductie, waarin Suzie Lee je laat zien hoe je zelfs de basis zelf kunt maken. En ja, je kunt natuurlijk kiezen voor kant-en-klare loempiavellen of bao buns, maar het feit dat je de recepten in huis hebt om ze zelf te kunnen maken, schept wel mogelijkheden. Vooral voor het maken van kruidenmengsels en sauzen is het een fijne aanvulling, zodat je niet hoeft terug te vallen op flesjes sauzen (waarvan de merken soms bizar verschillen in smaak). Om zelf in de weer te gaan met het maken van kruidingen en sauzen is echt super fijn om te doen, het geeft zoveel voldoening! En met een aantal basisingrediënten kom je al een heel eind. En dat het niet altijd moeilijk hoeft te zijn bewijst het ‘ei met tomaat”, de Noddlebowl en de veelgebruikte gepickelde groenten. Heb je wat meer tijd? Dan raad ik je de Zoetzure kip in Kantonese stijl aan!


Ga direct naar Chinees! op BOL.com.

Recensie over Chinees!

Chinees! staat vol recepten die je in restaurants voorgeschoteld kunt krijgen, maar dan gemaakt met gemakkelijk te verkrijgen ingrediënten. Dit kookboek is dus echt voor mensen die van Chinees eten houden, maar ook voor wanneer je meer wil weten over de Aziatische keuken. Het is tof om vanuit de basis aan de slag te gaan – en hoewel er vrij veel vis, schaaldieren en buikspek worden gebruikt, staat er voor iedereen genoeg inspiratie in.

Score: 8


Informatie

Titel: Chinees!
Auteur:
Uitgever: Good Cook
Aantal pagina’s: 176
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789023017080
Prijs: 26,99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.