logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Bukkie, Marc de Bel


Marc de Bel is één van ’s Belgisch bekendste kinderboekenschrijvers. Jammer dat hij in Nederland nog niet veel voet aan de grond heeft gekregen. Wat mij betreft mag dat absoluut gebeuren. Marc schrijft namelijk heerlijke, fantasierijke verhalen waar je helemaal in kunt verdwijnen. Zo ook het boek Bukkie, over een Vlaamse reus. Dat klinkt niet echt interessant, zul je denken, maar wacht: er is meer!

Meteoriet

In het kleine dorpje waar Simon Engelbertus woont kan het soms heel spannend worden. Maar het begint allemaal wanneer zijn moeder naar Italië moet, om mee te werken aan een beurs. Zijn vader zit op dat moment in Amerika, maar moet wat langer blijven. Zo komt het dat Simon even de heer des huizes is, zeker als Betty, zijn vaste oppas, meer oog heeft voor haar nieuwe vriendje dan voor hem. Zo heeft hij meer tijd om zijn pijlen te richten op zijn buurmeisje Sterre, met wie hij graag nader in contact komt. Dat kan goed komen, want er gebeurt iets heel spannends. Er is een meteoor op weg naar de aarde… met België als inslagpunt!

Mysterieuze steen

Als het zo ver is, zitten Simon en Sterre samen in Simons boomhut, kijkend naar de hemel. Ze merken nauwelijks dat er een mysterieuze, rood gloeiende steen in het zwembad plonst. Bij toeval ontdekt Simon dat de steen magische krachten heeft. Hij maakt alles groter! En dat klinkt spannend, zeker wanneer zijn Vlaamse Reus Bukkie hem opeet en alsmaar blijft groeien. Wat moet je met een konijn, zo groot als een paard? Daar zijn heel wat mensen in geïnteresseerd, kan ik je vertellen. Een spannende tocht barst los, met leuke en grappige avonturen tot gevolg.

Ga direct naar Bukkie op BOL.com.


Recensie over Bukkie

In een klein Vlaams dorp gebeuren de meest bizarre dingen wanneer een Vlaamse Reus een magische meteoriet inslikt. Hij wordt alsmaar groter. Hoe houd je zo’n beest verborgen? Dat kan inderdaad niet. Daarnaast beleeft Simon spannende momenten met Sterre, maar vooral om Bukkie veilig te houden. Zo worden ze achternagezeten door gewapende mannen, is er een heftige taartenbakwedstrijd en een fiks gevecht van broer tot broer.

Score: 8Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Bukkie,
Illustrator: Steven Dhondt
Uitgever: Schuyt & Co van Halewyck, 192 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789461318510. Prijs: 17.50 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.