logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Brugpieper 1 – geheimen uit het kluisje, Jennier L. Holm en Matthew Holm

Brugpieper. Geheimen uit het kluisje 1 - Eerste jaar, draaien maar

Na de vele graphic novels over de Amerikaanse basisscholen, waar het leven er grotendeels aan toegaat als op de Nederlandse middelbare scholen, is er nu eindelijk een variant die zich richt op de middelbare school. En dan ook nog een heel lastige periode: de brugklas. In Brugpieper 1 – geheimen uit het kluisje leef je mee met de muizin Pippa, die aan haar eerste jaar op de middelbare school begint. En ze maakt heel wat dingen mee, die je zelf ook zult meemaken in de eerste jaren van de middelbare school.

Brugklasproblemen

Net als zo’n beetje alle kinderen die aan de middelbare school beginnen, heeft ook Pippa te maken met de nodige vragen en uitdagingen. Pippa is namelijk niet bijzonder populair of haantje-de-voorste, waardoor het maken van vrienden wat meer energie kost dan bij heel aanwezige brugpiepers. Dankzij lijstjes en overzichtjes weet ze in beeld te brengen wie haar vrienden zijn, haar dierbare vrienden en wie ze absoluut uit de weg moet gaan. Dat laatste komt helaas ook voor: het populairste meisje uit de klas, een kat, heeft het namelijk regelmatig voorzien op Pippa!

Stijl en fantasie

Zoals de meeste pubers heeft ook Pippa het in Prugpieper 1 – Geheimen uit het kluisje regelmatig over mode en stijl. Je wil natuurlijk niet uit de mode lopen of helemaal met iets ouds rondlopen. En hoewel Pippa niet met de laatste trends meeloopt, is het toch een puntje van onzekerheid. Die onzekerheid weet zijn plekje te veroveren in de filmclub van school, waarbij Pippa’s fantasie helemaal de overhand krijgt. Toch lijkt het maar niet te lukken om die droomfilm te voltooien. Er gaat namelijk behoorlijk wat mis!

Recensie over Brugpieper 1 – Geheimen uit het kluisje

Burgpieper 1 – Geheimen uit het kluisje. Eerste Jaar Draaien maar! is een grappig boek dat zich richt op het eerste jaar van de brugklas. Een specifieke doelgroep dus, wat op zich succesvol is uitgewerkt. Pippa’s meidenwereld draait natuurlijk om dingen die niet zo interessant zijn voor jongens, zoals mode en kleding, maar het maken van een film en de grappige gebeurtenissen er omheen zijn leuk. Pippa heeft bovendien een heel rijke fantasie, wat haar vaak in de problemen brengt. Storend vind ik wel dat het boek helemaal in de verleden tijd is geschreven, alsof je de memoires leest van een oud omaatje die terugdenkt aan hoe het vroeger was, daar in die brugklas.

Door: CooleSuggesties
Score: Brugpieper 1 – Geheimen uit het kluisje krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

Brugpieper 1 – Geheimen uit het kluisje. Eerste jaar, draaien maar!, Jennifer L Holm

Illustrator: Matthew Holm

Uitgeverij De Fontein, 208 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 11 jaar. ISBN: 9789026146176. Prijs: 14,99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.